Siste innlegg

Politisk.no

Hvilke terningkast fortjener opposisjonen? (1. juni)

«- Erna Solberg (H): Terningkast 6. Har gjort Høyre jevnstore med Ap. Klar til å bli statsminister i 2013.

– Trine Skei Grande (V): Terningkast 5. En god partileder. Har fått Venstre tilbake i rampelyset.

– Siv Jensen (Frp): Terningkast 2. Både partilederen og partiet befinner seg i ingenmannsland.

– Knut Aril Hareide (KrF): Terningskast 2. Har ikke klart å modernisere partiet.»

Hvem vant partilederdebatten? (29. mai)

«Vinnerne av debatten var Jens Stoltenberg og Erna Solberg. Stoltenberg fremsto statsmannsaktig og Solberg virket godt forberedt. Begge partilederne fikk frem hovedpoengene. De to store taperne var Liv Signe Navarsete som fremstod som vinglete og ikke godt nok forberedt for en debatt på dette nivået. Den andre taperen var Knut Arild Hareide som virket overtent og var til tider desperat.»

Les alle mine bloggposter for politisk.no her

Progressiv.no

Første spalte/blogg kommer i juni. Tankesmien oppdaterer sine nettsider.

PolitiskeNyheter.no

Politisk retorikk: For å bli en bedre politisk taler må man først huske ett viktig element; det er ikke hva du sier, men hvordan du sier det som er det viktigste. Politikk i det 21. århundre har utviklet seg til et spill om første inntrykk, derfor er det elementært at en politiker får hjelp tidlig til å forbedre sine retoriske evner hvis man ikke er et naturtalent som Ronald Reagan eller Bill Clinton. Har man retoriske evner vil man ha et lengre politisk liv i rikspolitikken. Å utvikle sine retoriske evner behøver ikke ta lang tid og det vil også gjøre en valgkamp lettere for den politiske kandidaten og partiet. Områdene som er mest viktige er TV-intervjuer, debatter og offentlige opptredner. Fokuset bør være å forberede disse tre områdene før en eventuelt valgkamp begynner.

Valgkampflyer: En profesjonell valgkampflyer er en viktig del for gjennomføre en god valgkamp. Før man sender flyeren til trykkeriet må budskapet og tema for valgkampen være nøye planlagt. En flyer er en introduksjonen til din kandidat eller ditt parti og bør inneholde bilde, slagord og informasjon om viktige politiske saker. Flyeren bør være fri for angrep på motstanderen, det viktige er å fremheve hvorfor velgeren skal stemme på din kandidat eller ditt parti. På forsiden bør nettsiden være godt synlig og alle sosiale media kanaler bør være godt synlig på baksiden av flyeren, noe som har vært delvis fraværende i norsk valgkamp.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s