Om meg

Steinar Ottesen (Ap)
Foto: Øyvind Henningsen.

Jeg heter Steinar Ottesen, er 33 år, og er født og oppvokst på Løken i en vanlig norsk familie. Mitt bosted i 27 år har vært den romslige kommunen, men jeg har også bodd andre steder i Norge og utlandet, men er nå tilbake i bygda og stortrives.

På fritiden blir det mye politikk (naturlig nok), trening, sjakk, MMA og andre sosiale aktiviteter, samt at jeg liker å reise til annerledeslandet i vest. Min grunnutdannelse fikk jeg i en barnhage på Hofmoen, barneskole på Løken, ungdomsskole på Bråte og videregående på Bjørkelangen.

Jeg har studert økonomi, men er utdannet statsviter fra Connecticut State University. Noe som har gitt meg en god teoretisk bakgrunn innen politikk. Og det er alltid lurt å ha en statsviter med på laget, det er i hvert fall noe jeg tror på.

Jeg var aktiv i Aurskog-Høland AUF på midten av 2000-tallet og har deltatt i flere valgkamper både i Norge og USA. Hva blir neste valgkamp? Turen går til USA høsten 2016 for å være frivillig under presidentvalget for demokratene. Jeg har vært frivillig, praktikant (som politisk rådgiver i 2010) og valgkampmedarbeider for Arbeiderpartiet sentralt under kommunevalget i 2011. Samt drev jeg en intens og omfattende grasrotkampanje i 2015. Denne gangen som kandidat selv. Dette har jeg lært mye av og vil bruke det for alt det er verdt, men min viktigste prioritet er å bli en så god folkevalgt for hele kommunen. Hvordan gikk valget? Jo jeg ble valgt inn i kommunestyret og er leder av komiteen for helse og rehabilitering. Og jeg sitter i styret til Aurskog-Høland Arbeiderparti som skoleringsansvarlig. Mine hjertesaker er et godt logopedtilbud for alle, miljø og helse. 

Jeg har arbeidet mye med politisk kommunikasjon og sosiale medier, særlig med min egen politiske nettside som var den eneste av sitt slag i Norge, i dag drifter jeg en blogg om amerikanske presidentvalg. Samt at jeg har en frilansavtale hvor jeg skriver kronikker/analyser om presidentvalget i 2016. 

I 2013 startet jeg å jobbe for Aurskog-Høland kommune. Erfaringen fra servicekontoret er unik på bakgrunn av at jeg har fått muligheten til å snakke med flere tusen av innbyggerne, som gjør at jeg forstår mange av de små og store problemene som rører seg i den romslige kommunen. Jeg har også vært webredaktør for Aurskog-Høland kommune siden sommeren 2013. Fra 2015 arbeider jeg 100 prosent med kommunikasjon for den romslige kommunen. Kommunal erfaring er viktig i kommunal politikk.

Og man må alltid huske at: All politikk er lokal.

2 kommentarer om “Om meg”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s