7 valgkamper

Jeg har omfattende valgkamperfaring med å ha vært frivillig, praktikant og valgkampmedarbeider i 7 valgkamper i Norge og USA. Min statistikk er 6 valgseiere og 1 valgnederlag. 

Norge

I Norge har jeg vært frivillig under to stortingsvalg og en kommunevalgkamp (2005, 2007 og 2009), og valgkampmedarbeider under forrige kommunevalg. Jeg har aldri tapt et valg på norsk jord (med seier mener jeg at partiet/ordfører har blitt valgt eller gjenvalgt). Om jeg har hatt mye med dette å gjøre er noe helt annet.

USA

I USA har jeg vært frivillig under Obama for America i 2008, praktikant i 8 måneder for en kampanje til delstatsforsamlingen i Connecticut i 2010 og i 2012 for en kampanje til Representantenes Hus. Den valgkampen jeg er mest stolt av er faktisk valgnederlaget som skjedde i 2010. Det er uten tvil den mest spennende, interessante og givende valgkampen hvor jeg har spilt en sentral rolle. Jeg har aldri vært delaktig i en valgkamp hvor en kandidat skal forsøke å bli gjenvalgt, derfor er det høyaktuelt å reise tilbake til USA i 2016.

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s