Min dag med Obama i 2012

Foto: Steinar Ottesen
Jeg kom ganske tett på verdens mektigste person. Foto: Steinar Ottesen

Forrige uke tilbrakte jeg en dag hvor jeg dekket president Barack Obama i vippestaten New Hampshire som politisk journalist. Hvordan utartet dagen seg?

Det var en solfylt dag i den største byen Manchester i hjertet av New Hampshire. Etter å ha gjennomgått sikkerhetskontrollen for journalistene var jeg på plass et par timer før presidenten entret scenen. Det ble stadig flere Obama-supportere og ifølge rapportene var det 5000-6000 tusen mennesker tilstedet. Det startet som vanlig med The Pledge, nasjonalsangen og en bønn. Deretter gikk senatoren fra New Hampshire Jeanne Shaheen på scenen og varmet opp publikum før den populære guvernøren John Lynch introduserte president Obama til sangen The City of Blinding Lights av rockebandet U2. 

Deretter startet startet presidenten med valgkamptalen hvor han gikk rett i strupen på Mitt Romney med mye av den samme argumentasjonen som under den andre presidentdebatten i New York. Sentrale emner var økonomien, outsourching, utenrikspolitikk, energi og det var et klart fokus på kvinner. Jeg startet med å ta bilder og notater fra presseplassen midt blant publikum, etter noen minutter løp jeg til siden av talerstolen hvor reisende media var plassert for å ta bilder fra andre vinkler. 

En av godene av å være eier, redaktør og politisk journalist for min egen nettsiden www.politiskenyheter.no er at man kan bestemme sin egen arbeidsdag og ingen forteller deg hva du skal gjøre. Det negative er at man er redaktør, journalist og fotograf samtidig, samt at man skal forsøke å være videojournalist i tillegg. Det gjør det vanskelig å dekke store arrangementer og samtidig få med alle elementer man er på jakt etter. Jeg klarte nesten dette, men det gikk litt utover filmingen, men jeg valgte likevel å legge videoene ut på min egen Youtube-kanal. 

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s