Min første presidentdebatt i 2012

Foto: Steinar Ottesen
Det var høyt tempo og en dag jeg aldri glemmer. Foto: Steinar Ottesen

Jeg var 5 dager i vippestaten Colorado for å dekke den første presidentdebatten mellom Barack Obama og Mitt Romney. Les om min opplevelse som politisk journalist under min første presidentdebatt. 

Det ble et par dager med ferie i Colorado før alt fokus ble rettet mot presidentdebatten ved universitetet i Denver. Dagen før dagen var jeg tilstede i mediarommet hvor vi (Erik Massimo Herstadhagen var med) spilte inn 3 videoer og fikk en omvisning i selve debattrommet som var en unik opplevelse for en USA-korrespondent.

Den store dagen var her og jeg dro tidlig til mediarommet og The Spin Room hvor journalister fra hele verden var tilstede. Ved siden av meg satt en journalist fra Frankrike , til høyre en journalist fra Italia og foran en journalist fra Portugal. Med god hjelp fikk jeg tatt mange bilder og fikk sitater fra blant annet Rudy Giuliani, Marco Rubio, Orrin Hatch, Kevin Madden og Kelly Ayotte, samt flere fra Obama-kampanjen.

Deretter startet debatten og all fokus i 90 minutter var rettet mot Denver, før sirkuset startet i The Spin Room. PolitiskeNyheter fikk flere direkte sitater og kommentarer fra politikere og rådgivere. Resultatet ble 5 artikler og 3 videoer, samt den beste dagen som politisk journalist foreløpig.

Debattscenen i Denver

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s