Åtte uker, åtte øyeblikk fra 2012

Joe Biden peker endelig mot fotolinsen min. Foto: Steinar Ottesen

Jeg tilbringte nylig 8 uker som USA-korrespondent. Her har jeg skrevet om 8 øyeblikk som jeg husket spesielt godt under min tid som korrespondent med base i vippestaten New Hampshire. 

Se bilder og videoer fra tiden som USA-korrespondent i 2012

1. Biden-rally første dagen

Allerede første dagen var Joe Biden i New Hampshire og jeg fikk en «flying start» med å dekke USAs visepresident. Jeg skrev min første artikkel som USA-korrespondent, tok bilder/video og fikk i tillegg hilse på angrepsbikkja til president Obama.

2. Presidentdebatten i Denver

En meget lærerik opplevelse. Jeg skrev jeg 4 artikler, en analyse og laget 3 korte videosnutter. Å være i «The Spin Room» var en opplevelse for en USA-nerd. Jeg lærte jeg at jeg aldri bør skrive omfattende notater under en debatt, det holder med stikkord slik at primær fokuset er på innhold, budskap og form mellom debattantene. 

3. Første møte med presidenten

President Obama var i den største byen Manchester i midten av oktober. Dette ble første gang jeg fikk anledning til å dekke presidenten (to andre ledninger i ukene som fulgte). En intens opplevelse med arbeidet å skrive artikkel, ta bilder og videoer om verdens mektigste person. 

4. USAs andrefrue Jill Biden på nært hold

Jeg fikk en email fra Obama-kampanjen at Jill Biden var i Concord og jeg bestemte meg for å lage en bloggreportasje med kun Iphone og notatblokk. Igjen fikk jeg hilse på en personen i Biden-familien og det var en lærerik opplevelse å skrive en bloggreportasje. 

5. Idolet

Det er ingen stor hemmlighet at tidligere president Bill Clinton er mitt politiske idol og religion. Dette var høydepunktet under mitt opphold som korrespondent. 15 000 tusen mennsker var tilstede og The Campaigner In Chief skuffet ikke som oppvarmer for president Obama.

6. Mitt Romney i New Hampshire

Dagen før dagen deltok jeg på Mitt Romney sitt siste arrangement i New Hampshire, rockestjernen Kid Rock var også med. Jeg fikk ikke skrevet en artikkel på grunn av at det ikke var tid og problemer med internett som følge av stormen Sandy.

7. Valgvaken

Jeg tilbringte valgvaken hos seiersfesten til Ann Kuster som ble valgt til Kongressen for det andre distriktet i New Hampshire. Jeg fulgte med på presidentvalget og har ingen anelse hva som foregikk under seiersfesten. Det ble blogging, tweeeting og en artikkel når resultatet var klart. Jeg klarte 48 av 50 delstater, Virginia byttet jeg fra Obama til Romney minutter før jeg publiserte analysen. Florida hadde jeg uansett ikke klart. Ingen Nate Silver foreløpig!

8. Kuster for Congress

Jeg var frivillig for Kuster for Congress med fokus på Get Out The Vote aktiviteter. Jeg hjalp kampanjen noen få timer hver dag som gjorde at jeg hadde gratis bolig under hele oppholdet. Hvorfor? Whatever It Takes! Uten denne avtalen hadde jeg ikke hatt anledning til å oppleve presidentvalget på nært hold, men det var også en lærerik erfaring å følge en kampanje på dette nivået fra innsiden. 

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s