Valgkampen er i gang (nesten)

Ingebrigt Steen Jensen innledet med energi og jeg kjente valgkamptemperaturen stige drastisk under kampanjeverkstedet til Akershus Arbeiderparti. 2017 er like rundt hjørnet. 

Hva du stemmer, er hvem du er, sa Ingebright Steen Jensen.

Det er mye godt i dette sitatet. Rundt 20 personer var samlet på Youngstorget til kampanjeverkstedet i regi av fylkespartiet. Lokalpolitikere og valgkampentusiaster fra hele fylket hadde tatt turen for å diskuterte valgkamp. Ingen gedigen overraskelse. Innlederen hadde et treffende budskap og diskusjonene var av høy faglig kvalitet. Jeg har uttalt ofte nok at jeg er en selverklært valgkampnerd og skal forsøke å gjøre dette til siste gangen. Jeg forteller nok ikke noe mer, men husk at all politikk er lokal og det er litt mer stoff nedenfor, inkludert de først 55 sekundene.

Stortingsvalget 2017 er langt unna, men likevel ganske nært. Slik den politiske situasjonen er i dag kan mye tyde på flyktningkrisen og økonomien bli de to viktigste sakene. Og husk å følge med på småpartiene. Disse partiene kan fort avgjøre hvilken blokk som når de magiske 85 stortingsmandatene man må ha for å få flertall. Litt Hillary-nytt har vel aldri skadet noen? Jeg reiser til USA til høsten for å være frivillig og har med meg penn og papir. Vinner Clinton? Jeg tror at hun vinner nominasjonen, men det kan fort bli i mars/april. The Bern er fortsatt ganske het. 

Har du hørt om den lange valgkampen? Glem det. Nå er det den permanente valgkampen som har blitt den nye realiteten. Man gjennomfører egentlig valgkamp hele tiden. Man er alltid på, ellers blir dommen fra velgerne at du må gå. Jeg tenker mye på en total valgkamp i disse dager. Det innebærer at man forsøker å nå velgerne uansett hva som kreves. Det er en mentalitet om å gjøre What It Takes. Nå om dagen har jeg også tenkt en del på valgkampen neste år og hvordan jeg skal gjennomføre denne. Noen punkter er klare:

  • Jeg skal starte valgkampen mens det er snø på bakken.
  • Jeg vet hvor jeg skal starte valgkampen. Det er et spesielt sted jeg ikke drev valgkamp i 2015 (selvsagt mange flere også).
  • Jeg har noen tall i hodet når det gjelder husbesøk.
  • Jeg skal blogge regelmessig.
  • Jeg har et stunt klart som jeg tror blir meget bra.
  • Jeg føler meg komfortable at tema er nasjonal og internasjonal politikk. Gleder meg til å diskutere det med velgerne. 
  • Jeg har lært av feilene fra 2015 (og tidligere kampanjer).

De første 55 sekundene 

 

image
Fylkessekretær Sigmund Valgberg innledet også.
image
Integrert logo

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s