Min første fylkesskolering

Forventingene var over middels, møteplass var i Oppegård kommune og det faglige påfyllet var godt. Skolering er essensielt for alle folkevalgte. 

Skoleringen i regi av Akershus Arbeiderparti for lokalpolitikere i fylket, startet fredag ettermiddag og ble avsluttet rundt lunsjtider dagen etter. Dette er en del av livsstilen til lokalpolitikere. Det blir ofte sene kvelder og noen helger er det politiske arrangementer/møter. MEN, jeg får energi av dette og kreativiteten blomstrer, riktignok går ofte tankene til valgkamp, men jeg klarer fort å komme meg tilbake til temaet som blir snakket om. Sentrale temaer denne gangen var anbud og offentlig innkjøp, samarbeidsavtaler, ombudsrollen, allianser og tips og triks.

Det var anslagsvis 70-80 lokalpolitikere til stede og man fikk også mulighet til å bli kjent med andre folkevalgte fra andre kommuner, og selvsagt spørre om noen tips på veien videre. Man må lære av hverandre og husk at det ALLTID er noe å lære. Både Stein og jeg hadde noen innspill begge dagene. Det blir viktig for Aurskog-Høland Arbeiderparti å markere seg i fylket i årene som kommer. I tillegg til faglig påfyll var det også sosial påfyll. Det er også viktig. Hvis man ikke synes at politikk er moro varer man ikke lenge i dette spillet. Og helt til slutt: Husk at all politikk er skolering.

Coverbilde: Edvin Søvik (Akershus Arbeiderparti).

Sitatene

Det er viktig med skolering. Man treffer kolleger fra andre kommuner i fylket. Temaene var blant annet ideologi (som var en gjenganger) og jeg fikk input om allianser og samarbeidspartnere. Det var også noe om kommunikasjon som var relevant. Mer av dette, uttalte Stein Lie i sin Toyota Corolla.

Skal man bli bedre må man delta på skoleringer. Dette var en fin samling med masse gode innledere og temaer. Jeg fikk noen nye tanker om valgkamp (og mye annet) og man må huske at det kun er 18-19 måneder til valget. Stein sendte til og med ut en tweet, noe som var sjokkerende bra, uttalte Steinar Ottesen i sin egen Carport. 

Noen bilder

image
Check: One, Two. Good Morning Viet…
image
Ordfører i Nesodden Nina Sandberg om ombudsrollen.
image
Mye godt materiale som ble utdelt. 
image
Ordføreren (pragmatikeren) i Vestby Tom Anders Ludvigsen snakket om samarbeid med andre partier.
image
På vei hjem. Skjerfet er dedidkert til Conor McGregor (den må du nok Google).

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s