Leserinnlegg: Et budsjett for omsorg

Mange sier hyppig at det er helse i alt vi gjør. Det gjør definitivt også Aurskog-Høland Arbeiderparti.

Den første store saken til det ferske kommunestyret var økonomiplan 2016-2019 hvor det første året er bindende og er budsjettet for Aurskog-Høland kommune neste år. Det blir mer til skole, helse, omsorg og frivilligheten. Akkurat slik at det skal være med en sosialdemokratisk ordfører i Roger Evjen. Aurskog-Høland Arbeiderparti hadde mange lovnader innen helse og omsorg. Flere av disse blir allerede innfridd det første året. Dette er gledelig nyheter for våre velgere, og selvsagt alle andre som bor i denne kommunen. Alle skal tross alt med var det en gang en klok statsminister som uttalte.

Hva innebærer nesten 15 millioner mer til helse og omsorg som ble vedtatt mandag kveld? Det innebærer at vi styrker hjemmetjenesten med nesten 3 millioner og tjenesteområdet nedsatt funksjonsevne med nesten 2.5 millioner kroner. Fysio- og ergoterapitjenesten blir styrket og NAV Aurskog-Høland får en økning i rammen på over 6 millioner. Midler som NAV Aurskog-Høland trenger for å ruste seg mot fremtiden. Det er ekstra gledelig at kreftkoordinatorstillingen vil bli fullfinansiert fra 2019, hvis alle parter følger opp dette de neste årene, midlene ligger allerede inne i økonomiplanen og jeg tar dette som en selvfølge.

Økonomisk ansvarlighet er to ord som noen politikere i Aurskog-Høland kommune har som sine ledestjerner de neste årene med store investeringer på gang. Det er flott med ord, men det eneste som virkelig teller er handling. I denne økonomiplanen er det et solid overskudd på nesten 25 millioner kroner. Dette blir overført til et driftsfond. I 2018 og 2019 blir overskuddet lavt (cirka 1,5 prosent), lavere enn hva som anbefales. Da er det behov for å sette av overskuddet i 2015 og 2016 til disse årene. Alt annet vil være uansvarlig og det er ingen tjent med. Jeg håper og tror det er bred politisk enighet om dette.

Det har gått noen måneder siden valget og man begynner å se resultater allerede. Ja, det har vært en liten storm i det politiske Aurskog-Høland de siste ukene rundt byggeprosjektene, men det er vanskelig å argumentere mot resultatene som har blitt produsert innen oppvekst, helse og omsorg hvis man ser på budsjettet for 2016. Aurskog-Høland Arbeiderparti har for fullt startet med å gjennomføre partiprogrammet for 2015-2019 og vi er langt fra ferdig.

Publisert tidligere i Indre Akershus Blad.

 

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s