På innsiden: Første komitémøte

Jeg hadde forberedt meg i mange timer til det første komitémøte. Hvordan? Bli med litt på innsiden.

Vi fikk økonomiplanen ca 8-10 dager før det første komitémøte. Slik var de syv siste dagene før det første møte i komiteen for helse og rehabilitering hvor jeg er leder.

Følg meg på Facebook.

  • 16.-18. november: Økonomiplanen var lest grundig og jeg hadde særlig fokus på sektoren for helse og rehabilitering (side 25-35). Dette var det første jeg gjorde.
  • 16.-18. november: Sektorplanen for helse og rehabilitering leste jeg fort. Den må gjennomgås mer omfattende før neste møte. Dette er et kompleks fagfelt så de to neste månedene er dette hovedfokus. Jeg skal bli meget kompetent innen dette feltet, men det vil nok ta tid.
  • Tirsdag 17. november: Jeg var på en fellesorientering i regi av kommunen  som var åpen for alle, etterfulgt av et medlemsmøte hvor dette var på agendaen. Fellesorientering var meget god og jeg følte at det hjalp vesentlig, særlig med å forstå det store bilde. Min sektor har fått 14,9 millioner mer i dette budsjettet sammenlignet med i fjor, og totalt er det et overskudd på 24,6 millioner kr. Disse pengene trenger vi å spare. Økonomisk ansvarlighet var det førende prinsipp for meg. 
  • Onsdag 18. november: Vi hadde en intern (intern) skolering hvor medlemmene i komiteen (Inger Heggen Olsen og meg), pluss vara (Martine Skullerud), deltok. Den ble ledet av meg med partileder Stein Lie som innleder. Meget nyttig, unge Lie er en luring som ga meg tips jeg faktisk brukte i selve møtet. I tillegg hadde jeg første formøte med kommunalsjefen samme dagen. Dette blir fast før hver eneste komitémøte.
  • Torsdag 19. november: Møte med nestleder i komiteen Eline Hestsveen (Sp) hvor vi diskuterte generelle ting om komiteen og hvordan vi vil at den skal fungere de neste fire årene. Siden Eline er nestleder fant jeg dette møte naturlig. 
  • Fredag 20. november: Jeg hadde feriedag og da startet jeg å forberede selve møte. Jeg laget et notat på to sider og leste mye om møteledelse. Jeg valgte å ta fri lørdag og mesteparten av søndagen. Mandag var det ilddåpen. Hvordan gikk det egentlig?
  • Mandag 23. november var det første komitémøte. Den store saken var økonomiplan for 2016-2019. Personlig er jeg fornøyd med første møte og det er ikke ofte jeg skriver det. Vi har en engasjert komité som vil det beste for bygda og det kom tydelig frem. Diskusjonen var god og spørsmålene mange, akkurat slik det skal være. Jeg gleder meg bare enda mer til å lede denne komiteen.
  • Kunnskap! Noe som ble åpenbart relativt fort var at det er vanskelig å flytte penger. Alt er viktig og prioriteringer er nok en liten kunst innen helsepolitikk. Hva betyr dette? Man må kunne faget til fingerspissene. Det fungerer nok ikke med «Fake It, Until You Make It» her. Sektor planen for helse og rehabilitering skal leses nøye i juleferien, og det blir litt egen skolering for å bli en bedre folkevalgt og komitéleder.

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s