Valg 2015: Tilbakeblikkene

Det er på tide å mimre om valgkampen dagen før dagen. I morgen starter jobben. Hvilke øyeblikk jeg husker best? Beste minner? Favorittbilde? 

Det har vært en lang lang lang vei mot kommunevalget, men det var mer enn verdt det. Vi vant valget sammen og jeg ble valgt inn i kommunestyret. Det er nå jobben begynner og jeg føler at jeg er klar for oppgavene, selv om jeg også vet at det vil ta tid før jeg finner toppformen. Nå kan jeg blande min teoretiske og praktiske bakgrunn innen politikk sammen, samtidig som jeg kan bruke energien og lidenskapen (jeg håper jeg har) til å gjøre Aurskog-Høland til et bedre sted for alle uansett bakgrunn. Jeg gleder meg til første kommunestyremøte 12. oktober. Dette blir siste valgkampblogg fra kommunevalget 2015. Hva blir veien videre for denne bloggen? Svaret kommer innen kort tid.

Reisen

Mange skriver hyppig at det er reisen som er viktig, ikke sluttstasjonen. Jeg er veldig resultatorientert, men jeg er enig i dette denne gangen. Det har vært en politisk reise i Aurskog-Høland fra sør til nord og øst til vest. Jeg har lært masse om politikk og like mye om valgkamp. Jeg håper og tror jeg har gjort mye riktig, men er også fullstendig klar over at jeg har gjort mange feilsteg. Det er sånn man vokser og neste valgkamp skal jeg heve nivået. Det er mange jeg kan takke og det er viktig å huske at valg vinner man i fellesskap ikke alene, men jeg må trekke frem Stein Lie, Randi Ransberg, Roger Evjen og Eva Bjøreng. Jeg gleder meg til fire år i kommunestyret sammen med dere og alle som ble valgt inn uansett parti.

Beste minner

Mitt beste minne var husbesøkene på Ydersbotn. Det var her det hele startet for meg, og grasrotvalgkampen ble en realitet. Det var her jeg og Stein Lie fant valgkampformen som varte helt til valgdagen, og som ledet til podkasten også. Blir det mer podkast? Svaret kommer snart.

Uten Stein hadde jeg ikke klart å gjennomføre denne valgkampen i samme stil. Uansett hvordan man vrir og vender på det er dette et faktum. Og jeg har en vane og aldri krangle om fakta (eller tall).

Seieren var vår!
Seieren var vår! Winston Churchill til venstre. Foto: Roger Evjen.
Calm, Cool and Collected. Foto: Stein Lie.

Første gang jeg gikk på husbesøk er også et annet minne. Jeg gikk de første husene med Randi Ransberg og det var på mine gamle trakter på Setskog. Utrolig mange hyggelig folk og det var også en bekreftelse på at dette ville jeg klare relativt godt. Man skal lete lenge etter en bedre opplevelse av en valgkampstart. Og hvem har vel glemt Tulla?

Når jeg nådde milepælen på 1000 husbesøk var selvsagt også noe jeg vil huske. At det ble May Kilde som åpnet døren var helt perfekt. Totalt ble det 1150 husbesøk (feilmargin 25-50 hus). Først må jeg kjenne på hvordan dette er og man vet aldri hvordan livet utvikler seg, men hvis jeg har lyst, er motivert og får muligheten til å fortsette i 2019 har jeg en plan om å knuse dette tallet. Jeg har et tall i hode, men det er hemmelig. Det er viktig å presisere at det er to valgkamper før dette. Neste år drar jeg til USA for å gjennomføre valgkamp (for Hillary ber jeg om hver kveld) og så har vi stortingsvalget i 2017.

Jeg var syk siste uken av valgkampen, men det stopper aldri Arbeiderpartiet.

Det er mer som forener oss som skiller har jeg skrevet i denne valgkampen. Mot slutten av valgkampen fikk jeg demonstrert dette. Det regnet kraftig på Aurskog og jeg hadde ikke paraply. Under et husbesøk fikk jeg en fin paraply med røde hjerter på. Et godt tegn på solidaritet. Tusen takk.

Mary Poppins? Foto: Roger Evjen.

Noe annet som også jeg sitter igjen med er intensitet og energien vi klarte å oppnå i fellesskap. Humøret var som regel på topp også. Bilde nedenfor er fra runden ved svenskegrensen en dag i juni, via ordfører Jan. A Mærli og mot Bjørkelangen.

Fra Setskog 26. juni. Foto: Stein Lie.

Intervjuene

Jeg håper Trond, Jonas og Hadia også vil bli intervjuet før neste valg. Foto: Arbeiderpartiet.no.

Noe jeg ikke hadde forventet på forhånd var at jeg fikk anledning til å intervjue flere sentrale politikere. Aurskog-Høland Arbeiderparti er nok ikke på alles lepper, men vi har tatt et kvantesprang under denne valgkampen. Og dette er bare starten. Det har vært en skikkelig opptur for meg personlig at blant annet Tonje Brenna (fylkesordførerkandidat for Akershus) og partisekretær Kjersti Stenseng har sagt ja til å bidra på bloggen min. Det ble også et par lokale intervjuer.

Favorittbilder

Det er en klar vinner for meg og det har ikke vært jevnt. Dette er muligens ikke det beste bilde teknisk, men det har så mange dimensjoner og kan tolkes på forskjellige måter. Jeg elsker dette bilde.

  • Hva snakker de om?
  • Planlegger Roger og Randi fremtiden?
  • Roger leder an, mens Randi lytter.
  • En grasrotkampanje er hard og veien er bratt, men begge går i full fart.
  • Jeg får en litt president og visepresidentfølelse.
Mitt favorittbilde uten tvil!

Noen andre bilder jeg liker litt ekstra:

Jahn Teigen?
Trippel selfie
To flotte damer.
To flotte damer.
Tok det ved feil kommuneskilt.
Grasrotvalgkamp blandet med digital kommunikasjon.
Grasrotvalgkamp blandet med digital kommunikasjon = Valgseier.
Venner i bunn.
Friends.
Fra Rømskog til Setskog til Mjermen.
Fra Rømskog til Setskog til Mjermen. De blideste vinner valget.
Et godt forsøk.
Et godt forsøk.
Godt bilde på en grasrotvalgkamp.
Godt bilde på en grasrotvalgkamp i Aurskog-Høland.
Vi sees i 2017!
Vi sees i 2017!

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

2 kommentarer om “Valg 2015: Tilbakeblikkene”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s