Hjertesaker

Hva er mine hjertesaker de neste fire årene og enda lengre frem i tid?

Politisk plattform

Aurskog-Høland Arbeiderparti vedtok partiprogram høsten 2014 som er grunnlaget for hva vi skal gjøre de neste fire årene. Du kan lese hele partiprogrammet her. Vi skal samarbeide med Sp, SV, KrF og MdG. Du kan lese samarbeidsavtalen her.

Nedenfor har jeg skrevet om noen saker jeg mener er viktig den neste perioden og som jeg blant annet vil prioritere (det kommer mer i løpet av høsten). Lenkene er til leserinnlegg jeg har skrevet.

Logopedtjenesten

Dette vil være en av mine absolute fanesaker og noe jeg vil kjempe for hver eneste dag. Vi trenger flere ressurser til å gi barn, unge og voksne som sliter med taleflyt hjelper de trenger. Hjelp, særlig i tidlig fase er noe av nøkkelen. Denne saken har tidligere ikke vært på den politiske dagsorden, det er det slutt på hvis jeg blir valgt inn i kommunestyre. Vi må lage en omfattende plan for fremtiden og revidere etter behov. Det kan forandre liv.

Økonomisk ansvarlighet

Denne politiske saken er nok ikke den som får blodet til å bruse eller får hjertet til å banke litt fortere. Jeg mener vi må ha fokus på å føre en ansvarlig økonomisk politikk, slik Arbeiderpartiet har demonstrert at man klarer både på kommunalt, fylke og nasjonalt nivå. Med store investeringer i horisonten teller hver eneste krone. Jeg er glad for at vi investerer i kommunen, dette må vi fortsette med. Vi må bygge i kommunen. Vi må utvikle kommunen. Her blir pengene vi samler inn via eiendomsskatten viktig. Det er estimert til 15-20 millioner hvert eneste år. Vi trenger disse pengene, særlig når vi vet at økonomiplanen indikerer stramme budsjetter fra 2017. Et av mine personlige mål er at jeg skal bli meget god på økonomisk politikk, og det håper jeg kommer alle innbyggerne til gode.

Miljø

Miljø er en annen viktig sak jeg gjerne vil sette på agendaen. Vi må starte veien mot det grønne sosialdemokratiet og den grønne blandingsøkonomien. Vi må slutte å være en del av problemet og bli en del av løsningen, og det starter i kommunene med små og store tiltak. Vi må tenke miljøvalg i alle politiske beslutninger, det skal være en grønn tråd i alle politiske vedtak når det er mulighet for det. Noen andre tanker: Hvorfor skal vi ikke ha solceller eller solfangere på taket til kommunale bygg i fremtiden? Hvorfor skal ikke Aurskog-Høland kommune ha en hurtig ladestasjon for elbiler? Hvorfor skal vi ikke bygge bioenergianlegg overalt i kommunen?

Helse

Helsehuset som blir en realitet om få år vil uten tvil løfte Aurskog-Høland, skape robuste fagmiljøer og viktigst av alt gi alle innbyggerne et bedre helsetilbud. Dette blir et helseløft for alle.

Aurskog-Høland kommune har god dekning når det gjelder sykehjemsplasser og vi har en hjemmetjeneste som er meget god. Noe vi mangler er omsorgsboliger. Aurskog-Høland Arbeiderparti har som en av sine fanesaker at vi skal bygge flere omsorgsboliger i fremtiden og at disse skal ligge i nærheten av sykehjemmene. Dette blir noe av det viktigste vi gjør for de eldre de neste årene.

Vi er en kommune

I mirakelåret 1966 ble fire små kommuner til den romslige kommunen. Grensene ble visket bort, men skillene er fortsatt til stede. Vi må alltid huske at det er mer som forener oss enn som skiller oss. Jeg er født og oppvokst på Løken, men vil være folkevalgt for alle innbyggerne fra nord til sør. Det er naturlig at kommunestyrerepresentanter kjemper for sitt tettsted, men vi må alltid se kommunen som ett.

Kommunereformen

Kommunereformen er på trappene og dette blir kanskje min viktigste stemme det første året. Vi må analysere alle alternativer og velge den løsningen vi mener er best for vår kommune. Skal vi være alene? Skal vi gå sammen med Rømskog? Skal vi se mot Nedre Romerike? Er Fet eller Sørum alternativer? Det er mange valg og vi må bruke tiden. Og ikke minst høre på hva innbyggerne mener om reformen og hvilken retning vi må gå. Det er planlagt flere folkemøter hvor jeg skal delta og jeg håper at så mange som mulig kommer på disse møtene. Jeg vil skrive regelmessig om dette tema etter valget. Kommunestyre skal stemme over reformen våren 2016.

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s