Intervju med Tonje Brenna

Du har vel ikke glemt at det også er fylkestingsvalg? Jeg har intervjuet Tonje Brenna som er fylkesordførerkandidat for Akershus Arbeiderpartiet. Stikkord: Urettferdighet, Jessheim, fylkestingsvalget, lærlinger og kunst. Og jada, Fun Facts er med. 

Hvorfor ble du politisk engasjert?

– Det var så mange små og store ting som var urettferdig da jeg vokste opp. Når vi skulle på skitur med klassen var det mange barn som ikke hadde ski, mens jeg hadde flere par. Jeg startet med å låne bort de ekstra parene jeg hadde, og så ballet det på seg. I tillegg fantes det altfor mange rasister, den gang som nå.

Hvorfor er Jessheim verdens beste sted?

– Jessheim er den herlige kombinasjonen av harry, moderne, grønt og urbant. Folk er stolte av å komme herfra. Det liker jeg.

Hvor skal velgerne stemme på Akershus Arbeiderparti under fylkestingsvalget?

– Fordi Akershus kan bli enda bedre! Med bedre kollektivtilbud, flere som fullfører videregående skole og politikere som tenker på klima og rettferdighet i alt vi gjør.

Hva var din første personlige fanesak, og hva er din fanesak i dag?

– Nei til rasisme. Nei til rasisme.

Hillary eller Obama?

– Obama den gang. Hillary nå. Jeg fikk rett sist.
Hillary i 2016 og Støre i 2017. Foto: Steinar Ottesen.
Hillary i 2016 og Støre i 2017 høres bra ut! Foto: Steinar Ottesen.

Hvilket forhold har du til idylliske Aurskog-Høland?

– Jeg har et sterkt forhold spesielt til Bjørkelangen, der var vi mye på fest da jeg gikk på videregående. I tillegg er det der den første skoledebatten i landet er hver valgkamp, så jeg har tilbragt en del timer der de seinere åra også.

Favorittfilm og hvorfor?

– Fire bryllup og en gravferd! Livet oppsummert i én og samme film. Og desverre glemmer vi lett hvor snadder Hugh Grant var som ung.

Hvis du skal skrive en bok i fremtiden, hva vil den handle om?

– «Skatt, intriger og bamsemums-memoarer fra et slags politisk liv»

Hvorfor vinner Akershus Arbeiderparti fylkestingsvalget?

– Fordi folk er utålmodige og vil ha forandring.

Hva blir det første du gjør hvis du blir fylkesordfører?

– Trolig å finne kontoret mitt og få et stort kjede. Så skal jeg sette meg ned og ringe rundt til kommuner og bedrifter og forhøre meg om de ikke kan ta inn lærlinger dersom de ikke har det, og om de ikke kan ta i mot et par til dersom de har noen fra før.

Fun Facts

  • Jeg har diabetes type 1. En medgjørlig sykdom som ikke gjør meg syk.
  • Jeg elsker å se gamle komiserier i reprise. Og le på de samme stedene hver gang.
  • Jeg er usedvanlig dårlig til å tegne. Det er på mange måter mitt barndomstraume. En gang hadde jeg en lærer som ofte sa «jaja, det er ikke like ille som Tonjes tegning!» Alle lo. Jeg og. Men inni meg forbannet jeg at jeg hadde skulket tegnekurset moren min meldte meg på som barn.

Tonje i Aurskog-Høland

Hun som hopper bakerst
Hun som hopper bakerst
Tonje med Roger og Randi
Tonje med Roger og Randi under Musikkfestivalen
Tonje og jeg
Tonje og jeg
Helt riktig
Helt riktig
Tonje innledet om valgkampen i april
Tonje innledet om valgkampen i april
Vi får alltid energi av Tonje
Vi får alltid energi av Tonje

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

2 kommentarer om “Intervju med Tonje Brenna”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s