Intervju med partisekretæren

Jeg har nylig intervjuet partisekretæren i Arbeiderpartiet, Kjersti Stenseng, om valgkampen og valget. Stikkord: Tiden som partisekretær, Kvam, Raymond Johansen, hvorfor man skal stemme på Arbeiderpartiet og hun har en spesiell hilsen til Aurskog-Høland Arbeiderparti.

Hva følte du i sekundene etter at du ble valgt som partisekretær?

– Glad, rørt og tydelig preget av stundens alvor. Det var et stort øyeblikk å kjenne på den varme mottagelsen vi fikk av landsmøtet under valget.

Sjefen på Youngstorget
Sjefen på Youngstorget.

Er Kvam verdens beste sted?

– Kvam er ei veldig fin bygd, der folka som bor der er veldig flinke til å stille opp for bygda og hverandre. Etter å ha reist landet rundt har jeg erfart at det er mange slike bygder og tettsteder rundt  om i vårt langstrakte Norge.

Hvorfor skal man stemme på Arbeiderpartiet?

– Arbeiderpartiet vil bruke de store pengene på det aller viktigste, en god eldreomsorg, en god skole, et godt helsevesen og bygge ut kollektivtilbudet, ikke milliarder av kroner på skattekutt til de rikeste. Vi ønsker et samfunn med like muligheter for alle, ikke større forskjeller mellom folk. Vi ønsker å trygge jobbene og sier nei til å svekke arbeidstakeres rettigheter. En annen viktig grunn er å bevare søndagen som fridag, en viktig sak som vil få store konsekvenser for hele samfunnet vårt. Enkelt sagt; velferd til alle foran skattekutt til de få!

Anniken og Kjersti i valgkampmodus
Anniken og Kjersti i valgkampmodus.

Hvorfor vinner Raymond slaget om Oslo?

– Oslo er en fantastisk by som fortjener nettopp Raymond som byrådsleder. Folk som bor her trenger et byråd som prioriterer å bygge barnehageplasser og styrke eldreomsorgen, gjøre byen enda grønnere, og styrke kollektivtilbudet.  Jeg tror Raymond  og Ap vinner fordi han har svaret og gjennomføringkraften på hvordan Oslo blir enda bedre for enda flere.

Hva var din første fanesak, og hva er din fanesak i dag?

– Jeg engasjerte meg spesielt i likestilling og kvinners plass i samfunnet – så har kultur og frivillighet alltid vært hjertesaker for meg. Den saken som opptar meg mest (blant mange) er å bekjempe den økende arbeidsledigheten og legge til rette for å skape nye grønne arbeidsplasser.

Arbeid til alle er jobb nummer 1
Arbeid til alle er jobb nummer 1

Hva var det første du gjorde når du satt deg i partisekretærstolen?

– Da hadde jeg møte med alle ansatte!

Jeg drømmer om at Kjersti skal komme som innleder for oss
Jeg drømmer om at Kjersti skal komme som innleder for oss. Har du lyst?

Hvis du skal skrive en bok i fremtiden, hva vil den handle om?

– «By og land- hand i hand»

Hva tenker du om Hillary?

– At hun er USAs neste president.

Kan du si en sær ting om Jonas Gahr Støre?

– Nei, jeg kan si mye pent om Jonas, men ikke noe sært!

Har du en hilsen til Aurskog-Høland Arbeiderparti som har gjennomført valgkamp konstant siden april?

– Måten dere har drevet valgkamp på, vært ute og møtt så mange velgere ansikt til ansikt er til stor inspirasjon for andre kommuneparti og oppskriften på å vinne valg. Dere fortjener en stor takk for en fantastisk innsats for et mer rettferdig Norge.

Foto: Arbeiderpartiet.no (Creative Commons).

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

2 kommentarer om “Intervju med partisekretæren”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s