Leserinnlegg: Bestemt deg? Stem!

Har du allerede bestemt deg? Da er det bare en ting å gjøre. Bruk stemmeretten og forhåndsstem hvis du ikke klarer å vente. 

Winston Churchill uttalte at demokrati er den verste styringsformen som finnes, bortsett fra alle de andre som er blitt prøvd opp gjennom tidene. Jeg er delvis enige i hovedpoenget. Å bevare demokratiet er noe av det viktigste vi kan gjøre. Den optimale måten å gjøre dette på er å bruke stemmeretten, slik at du har en stemme og innflytelse for hvilken retning vi skal gå de neste fire årene.

Det finnes ikke et politisk parti eller en politiker som er perfekt. Slik er det nok uansett hvilket parti man sympatiserer med. Du bør stemme på det partiet du er mest enig med. Det var slik jeg fant Arbeiderpartiet for godt over ett tiår siden. I løpet av statsvitenskap studiene lærte jeg mye om politikk og det ble helt klart for meg at Arbeiderpartiet sto meg nærmest. Jeg er heller ikke enig i alt mitt parti står for, men jeg er enige i de store skillelinjene. Ta et lite dypdykk ned i partiprogrammene og du kan finne svaret. Er det noen saker du brenner ekstra for? Hvilke partier vil kjempe for dette? Har kan du også finne svaret du er på utgikk etter.

Det har vært en lang valgkamp hvor mange partier har stått på stand, gått på husbesøk, drevet valgkamp på nettet, preget tradisjonelle medier og mye annet. Nå er det snart over og det er muligens mange også litt glade for. Og hva er det aller beste? Nå bestemmer velgerne. Nå bestemmer du. Det er et stort ansvar, men etter å ha drevet valgkamp siden april i hele kommunen er jeg ikke i tvil om at velgerne i Aurskog-Høland er mer enn kvalifisert til å gjøre akkurat dette. Jeg ønsker alle et riktig godt valg og håper at så mange som mulig bruker stemmeretten. Og til slutt vil jeg takke for gjestfriheten, vennligheten og tilbakemeldingene jeg har fått på veien mot kommunevalget.

Steinar Ottesen

5. kandidat for Aurskog-Høland Arbeiderparti

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s