Partilederutspørringen

Det startet med lederen av Aurskog-Høland AUF. Nå er det vår genuine partileder, Stein Lie, sin tur til å bli intervjuet. Stikkord: Arbeid til alle, Mjermen, håndball, Fun Facts og selvsagt Magda. Og en person har også blitt rørt av ett av svarene til Stein, jeg har fått en kommentar fra vedkommende også. 

Du er en legendarisk sportskommentar. Hva er hemmeligheten bak din suksess?

– Det er ingen hemmelighet, jeg har vært speaker på hånballkamper i ca 10 år, og jeg gjør det for at jeg synes det er moro.

Hva tenker du på når du kjører hjem etter et kommunestyre?

– Tenker igjennom de vanskelige sakene, ser om jeg kan lære litt mer til neste gang vi har vanskelige saker.

Hvorfor er du så glad i Mjermen?

– Mjermen er for meg den flotteste innsjøen vi har i Aurskog-Høland. Og jeg finner en indre ro der, også er det ikke dekning for Telenor.

Hvem er ditt politiske forbilde?

Foto: Steinar Ottesen
Foto: Steinar Ottesen.

– Jeg liker Barak Obama, for at han kommer fra ekle kår og har en evne til å ta strategisk viktige avgjørelser. Men jeg liker også de game arbeiderpartikjempene, som Einar Gerhardsen og Trygve Bratteli. Folk som kom fra ingenting og ble viktige personer i byggingen av dette landet.

Hvem er tidenes håndballspiller i Aurskog-Høland kommune?

– Kine Holtet, hun har vært med å prege Hølandshåndballen i mange år, har alltid topp innsats og er et forbilde for unge spillere. Også har hun fått to barn, men er fortsatt en av våre beste spillere.

Kine øverst til høyre.
Kine øverst til høyre.

Hva tenker Kine Holtet om dette? Jo jeg har selvsagt snakket med henne.

– Jeg blir litt tom for ord. Jeg føler meg beæret over at Stein velger meg! Håndballen i Høland har gitt meg så utrolig mye, og Hølandshallen er mitt andre hjem. Den kulturen og tryggheten, sammen med kameratskapet i Høland har bidratt til at jeg har blitt i klubben og holdt på i så mange år. Jeg er så glad for å være i en klubb med så mange flotte og engasjerte mennesker. Tusen takk Stein – jeg blir rørt!

Hvorfor vinner Aurskog-Høland Arbeiderparti valget?

– Vi vinner for at de blideste vinner valget, og vi har en helhetlig og ansvarsfull politikk.

Hvordan er det å være partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti?

– Det er en interessant oppgave å være partileder i Aurskog-Høland, det er engasjerte medlemmer, det er spennende saker som former den bygda vi lever i for fremtiden både på kort og lang sikt.

Har du noen politiske ambisjoner for fremtiden?

– Min politiske ambisjon akkurat nå er at vi skal vinne valget, få inn 15 representanter og at Roger Evjen blir ordfører. På lengere sikt vil jeg være med å gjøre Aurskog-Høland til en god kommune å bo i.

Kan du nevne noen Fun Facts om deg selv?

– Jeg er glad i faktakunnskap og quiz (ingen er overrasket hvis man noen gang har deltatt på quiz med en i Lie-familien).

– Jeg liker historie, spesielt norsk historie fra vikingetiden.

– Liker å reise, men var på min siste charter i 1988, liker best å reise litt uorganisert, treffe mennesker der de bor.

– Har min bestemor Magda som et stort forbilde, hun var raus, klok og sosial.

Hva er din personlige fanesak?

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s