Intervju med AUF-lederen (i Aurskog-Høland)

Caroline Lunder Jensen er leder av Aurskog-Høland AUF. Jeg har spurt henne 10 spørsmål om politikk. Hva svarte den talentfulle AUF-lederen? Og selvsagt er det Fun Facts med. Stikkord: Balsaflåte, Kina og Ready for Take Off.

Hva følte du i sekundene etter at du ble valgt som AUF-leder i Aurskog-Høland?

– Jeg husker at jeg ble veldig glad. Jeg hadde tenkt en del på å ta over ledervervet, så når det endelig skjedde var det selvfølgelig veldig stas.

Hvordan er det å være leder av Aurskog-Høland AUF?

– Det er veldig koselig å være leder av Aurskog-Høland AUF. Jeg har fått god kontakt med medlemmene, jeg har lært masse om både AUF og meg selv, og jeg har blitt flinkere på å ta avgjørelser.

Hva vil du bli når du blir stor?

– Det veit jeg faktisk ikke helt enda. Akkurat nå kunne jeg tenke meg å bli bioingeniør, men det forandrer seg hele tiden.

INTERVJUET FORTSETTER UNDER BILDE

Partilederen, AUF-lederen og økonomiansvarlig gjennomfører valgkamp.

Hvorfor er AUF så kule?

– Vi er kule fordi vi hele tiden setter fokus på at alle skal kunne delta. På grunn av dette arrangerer vi hele tiden ulike møter og aktiviteter, og det gjør det lettere for medlemmene å være med på noe de syns er gøy. Vi har blant annet hatt temamøter om valgkamp og om unge mennesker på flukt. I tillegg har vi hatt sosiale sammenkomster, som å spille paintball.

Hva er din personlige fanesak?

– Jeg er spesielt opptatt av ansvarlig kakaoproduksjon, og det har jeg vært så lenge jeg kan huske. Det foregår så utrolig mye forferdelig på dette området.

Hvem er ditt politiske forbilde?

– Jeg liker Thorvald Stoltenberg. Han snakker så godt for seg og er så flink til å legge vekt på sine fanesaker.

Bilde når jeg møtte Thorvald. Jeg sa at jeg hadde jobbet for sønnen og ba han hilse.
Bilde når jeg møtte Thorvald. Jeg sa at jeg hadde jobbet for sønnen og ba han hilse.

Hvorfor vinner Aurskog-Høland Arbeiderparti valget?

– Vi vinner valget fordi vi har et godt program, og fordi vi har en knakandes god ordførerkandidat.

Har du noen politiske ambisjoner for fremtiden?

– Foreløpig er politikk bare noe jeg liker å drive med på fritiden. Jeg har heller ingen ambisjoner om å bli politiker på fulltid.

Hvor er Aurskog-Høland kommune om 10 år?

– Om 10 år er Aurskog-Høland den klart beste kommunen i Akershus. Vi har et større innbyggertall enn i dag, og vi er veldig flinke til å tilrettelegge for alle innbyggerne våre. Vi har innbyggere i alle aldre, og det forutsetter at vi har tilbud for alle typer mennesker.

Fun facts

  • Caroline er lidenskapelig opptatt av Thor Heyerdahl, men har ingen konkrete planer om å om å reise over Stillehavnet til Polynesia slik Heyerdahl gjorde i 1947. 
  • AUF-lederen liker å reise og særlig transportmiddelet fly. Hun har nemlig vært flyvertinne (riktignok bare en gang).
  • Caroline er nesten kjendis i Kina. Hvorfor? Jo hun har blitt intervjuet av et kinesisk ukeblad. Jeg holder på med oversettelsen så jeg er ikke helt sikker på hva tema var for intervjuet.

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s