Leserinnlegg: Helseløft for alle

Helsehuset som blir en realitet om få år vil uten tvil løfte Aurskog-Høland, skape robuste fagmiljøer og viktigst av alt gi alle innbyggerne et bedre helsetilbud.

Det er mange forskjellige synspunkter i det politiske Aurskog-Høland, men en ting kan vi nok alle være enige om. Helsehuset som skal bygges vil gagne alle innbyggerne fra sør til nord. Og ingenting er viktigere enn dette. Jeg vil berømme det nåværende kommunestyre og er glad for at dette blir et faktum, særlig at vi bygger i kommunen. Dette er god helsepolitikk på tvers av partilinjene. Dette er slik det skal være. Dette kan faktisk redde liv. Enten om man skal fortsette i lokalpolitikken eller dette er siste akt, håper jeg alle tar dette med seg. Tusen takk skal dere ha.

Helsehuset vil gi en rekke helsetjenester som ytes til hele befolkningen et stort løft. Det vil for eksempel bli legevakt med nyopprettede døgnsenger og det bygges nye omsorgsboliger. Dette er gode nyheter for vi som bor i denne langstrakte kommunen. Aurskog-Høland Arbeiderparti har som en av sine fanesaker at vi skal bygge flere omsorgsboliger i tilknytning til eller i nærheten av sykehjem. Vi er godt i gang, men vi har ikke passert målstreken riktig ennå.   

Man vil samle flere kommunale tjenester under samme tak i helsehuset. Dette vil lede til robuste fagmiljøer, og økt tverrfaglige samarbeidet mellom ulike avdelinger og ulike ansatte. Dette vil styrke kunnskapsnivået som igjen styrker helsetjenestene som tilbys. Det vil gagne de ansatte, avdelingene og pasientene. Ingen taper, alle vinner.

Helsehuset er selvsagt ikke gratis og vi må passe på kostnadene. Arbeiderpartiet har demonstrert på kommune, fylke og nasjonalt nivå at dette klarer vi. Vi er et økonomisk ansvarlig parti og det skal vi fortsette å være. Budsjettene de neste årene er ikke romslige, men med god pragmatisk styring klarer vi dette. Jeg er ikke i tvil, og er heller ikke i tvil om at helsehuset vil gi oss alle et kjempeløft uansett postnummer.

Publisert i Indre Akershus Blad 29. juli.

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Én tanke om “Leserinnlegg: Helseløft for alle”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s