Alene, men egentlig ikke (pluss Hjellebøl)

Noen ganger må man drive valgkamp alene. Nylig var det første gangen for meg, men jeg var alt annet enn alene. Hvordan gikk ferden fra leilighet til leilighet på Bjørkelangen? Og jeg har oppdatert med ferden rundt Hjellebøl på husbesøk.

Oppdatering: Hjellebøl

Som en god avslutning på husbesøkrunden før sommerferien (kanskje) gikk jeg på husbesøk på Hjellebøl sammen med vår eminente ordførerkandidat Roger Evjen. Da har vi vært her også, og det blir flere husbesøk de siste ukene av valgkampen. Vi mangler fortsatt noen steder og ikke minst boligfeltene rundt om i kommunen. Nå skal massene nås. Det var mange hyggelig folk på Hjellebøl og flere snakket om viktigheten av oppvekst og utdanning.

Hva er neste for meg? Jeg kommer nok til å skrive litt. Pennen er også mektig. Målet er å skrive et par leserinnlegg, litt blogging, ny podkast og ikke minst har jeg noe for Aurskog-Høland AUF på gang. Og ja, jeg skal ha ferie, slapp av kjære fastlege. Formen er god og blodtrykket der det skal være.

Læremester og lærling (fra venstre).
Klar, ferdig, gå.
Høyre neste, i retning altså. Ikke noe annet!
Høyre neste, i retning altså. Ikke noe annet!

Valg vinner man i fellesskap

Man vinner aldri valg alene, det gjør man i fellesskap. Det har alltid vært grunntesen i valgkampene til Arbeiderpartiet og det vil det alltid være i fremtiden også. For Aurskog-Høland Arbeiderparti er det mange som har bidratt i den lange valgkampen. Alle fortjener honnør enten om man har vært i kulissene, gjennomført valgkamp eller bidratt med noe i en eller annen form. Det er summen av dette som gjør at jeg tror at vi vinner dette valget og at Roger Evjen blir kommunens neste ordfører.

Valgkamp alene – steg for steg

PS: Jeg har spilt inn en ny kort podkast rett etter at jeg var ferdig med leilighetsbesøk på Bjørkelangen. Den kommer på bloggen om et par dager.

1. Det jeg synes var mest vanskelig var å finne den supermotivasjonen jeg normalt har. Jeg elsker politikk og dette blir mer morsomt for hver dag. Det var litt vanskeligere å bli supermotivert denne gangen. Men vet dere hva? Etter første leilighetsbesøk var den der igjen! Nå skal jeg virkelig gjennomføre valgkamp i tre timer uten stopp tenkte jeg, og det klarte jeg. Hva motiverer meg? Jeg er selverklært USA-synser så jeg ser noen ganger på gamle bilder og videoer jeg har laget.  Det kommer mer om dette etter valget og 2016 er rett rundt hjørnet, men som jeg skriver mer om dette senere. Hint, hint, hint. Dette gjorde jeg før jeg gikk på leilighetsbesøk 1. juli som også er dagen man kan starte å stemme.

Min første presidentdebatt (Denver 2012, nærmeste jeg har vært himmelrike)

Favorittbilde som jeg har tatt selv av min store helt Bill Clinton (Concord 2012)

2. Man må ha valgkamputstyret i orden. Alltid gå i noe rødt, men dette vet de fleste. Jeg legger til en ekstra ting; bruk rød solbriller. Og enda en ting; signerte flyere.

3. Bestill roser et par dager i forveien. Jeg hadde med meg 40 roser som er et bra estimat hvis målet er å besøke 50 hus. Da har man litt å gå på.

Noe mangler?
Sånn ja.

4. Sett deg et mål for kvelden. Mitt mål var 50 husbesøk. Hvordan gikk dette? Det var den første sommerdagen i 2015 og det merket jeg, men selvsagt er jeg ikke redd solen. Og ja, jeg klarte 50 husbesøk cirka. Mange gode tilbakemeldinger om hjemmetjenesten i bygda og det er mange som gleder seg til helsehuset er ferdig. Resten sparer vi til podkasten som kommer om et par dager på bloggen.

Forsidebilde er fra Setskog i april. Jeg nektet å ta en ny selfie.

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Én tanke om “Alene, men egentlig ikke (pluss Hjellebøl)”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s