Ordførerkandidat for alle, også ordføreren

Roger Evjen er en naturlig leder og forhåpentligvis Aurskog-Hølands neste ordfører. Nylig gikk han på husbesøk og du kan bli med på ferden. Og i tillegg blir du litt bedre kjent med Roger. 

Glad i mennesker

Jeg startet med et spørsmål før vi dro av sted for å gå på husbesøk på Setskog med ustabilt vær, men det stoppet selvsagt ikke Roger.

Hva liker du mest med å gå på husbesøk?

– Møte folk der de bor, hvor det er større mulighet for at de har tid til en liten prat. På stand haster man ofte forbi for å få gjort de innkjøpene man har planlagt. Det er veldig hyggelig med husbesøk, sier Roger Evjen til meg.

Dette ble veldig fort klart for meg. Han håndhilser på alle han møter. Det skal jeg også starte med. Det er helt klart at Roger er glad i mennesker og derfor er husbesøk midt i blinken. Og ja, han oppfordrer alle til å bruke stemmeretten.

Roger har vært meget aktiv i valgkampen og har vært overalt i kommunen. Og det er fremdeles lenge igjen av den lange veien mot kommunevalget 14. september. Ordførerkandidaten vil snakke med flest mulig velgerne i denne langstrakte kommunen og han er godt på vei. En samtale om gangen, en velger om gangen er mantraet. 

– Det er viktig å møte velgere fra hele kommunen. Jeg vil bli ordfører for hele kommunen. Det er viktig at velgerne utenfor tettstedene også får møte politikerne, terskelen for å ta kontakt i framtiden blir lavere. Derfor har det vært veldig hyggelig å gå på husbesøk på Setskog. Samtidig er det viktig for meg å bli så godt kjent i kommunen som mulig, sier Roger videre.

Rogers husbesøk tips

  • Ring på med et smil.
  • Spør gjerne hva de du møter er opptatt av.
  • Avslutt med det viktigste – bruk stemmeretten.

BLOGGINNLEGGET FORTSETTER UNDER BILDENE

Trippel selfie er rimelig kult. Foto: Roger Evjen.
Trippel selfie på riksgrensen er rimelig kult. Foto: Roger Evjen.
Akkurat samme bilde, men denne gangen er Stein fotograf.
Akkurat samme bilde, men denne gangen er Stein fotograf. Motsatt selfie?
Roger gikk på husbesøk i de dype skoger på Setksog.
Roger gikk på husbesøk i de dype skoger på Setskog. Sootkanalen neste?

Jeg er en politisk svamp

Jeg hadde en litt mer tilbakelent rolle, men jeg observerer alt og er en politisk svamp (det var egentlig hemmelig, men kanskje ikke overraskende for mange). Og jeg har to meget kompetente læremestere i Stein Lie og Roger Evjen. Dette tror jeg er en god egenskap når man er fersk i lokalpolitikken. Lytt, lær og led kan være noe å ha i bakhodet.

I tillegg lærte jeg litt om blomster, traktorer og Sootkanalen. Blomster først, eller «blommer» som noen kaller det. Blomstene var lilla og vakre, noe mer fikk jeg ikke med meg. Når det gjeldt traktorer så var de gamle tsjekkiske modellene ganske bra for noen tiår tilbake, men som USA-nerd sverger jeg til John Deere selv om jeg aldri har kjørt traktor. I gamle dager fraktet man tømmer fra Sootkanalen og helt ned til Haldenvassdraget.

Det ble rundt 25 husbesøk anslagsvis og selvsagt en fin kveld. Jeg fikk spørsmål om reglene rundt familiegjenforening (bør man vise mer skjønn?) av en velger på Setskog og det jeg skal undersøke, og gi vedkommende et svar. Dette gjør jeg alltid. Jeg gleder meg allerede til stortingsvalget i 2017. Ny valgkamp, denne gangen med nasjonale og internasjonale temaer.

BLOGGINNLEGGET FORTSETTER UNDER BILDE

Alle skal virkelig med!
Alle skal virkelig med! Ordfører Jan A. Mærli tok gledelig i mot en rose fra Roger.

Klar til å lede

Roger Evjen er utdannet lærer med videreutdanning innen skoleledelse og jobber til daglig som rektor på Løken og Hofmoen skole. Politisk interessert ble han etter studietiden og mye på bakgrunn av at han var aktiv i fagforeningsarbeidet. Roger har sittet de siste fire årene i kommunestyre, og har også tidligere vært vara i to perioder (Aurskog-Høland og Fet kommune). Altså en god blanding av ledererfaring og politisk kompetanse. Dette lover godt for kommunen hvis det blir valgseier. Jeg er 100 prosent trygg på at Roger blir en meget god ordfører. Roger er min ordførerkandidat. Punktum! Er det dette man i USA kaller en Political Endorsement?

– Blir jeg ordfører vil jeg søke å ha en god dialog med alle politiske partier og legge til rette for folkelig engasjement. Det blir viktig at vi i inviterer til folkemøter – debatten rundt kommunesammenslåing er et godt eksempel på en sak som det blir svært viktig å involvere folket, spesielt de unge som er kommunes framtid. Jeg vil være en synlig og tilgjengelig ordfører, har Roger uttalt til Aurskog-Høland Arbeiderparti tidligere i år. Det gjelder selvsagt fortsatt. Hva er kjernesakene til Roger? Jo, det kan du lese nedenfor (tidligere publisert hos nettsiden til kommunepartiet).

Oppvekst, utdanning og omsorg

– Noe av det som opptar meg mest er politikk knyttet til barn og unge, og deres oppvekst og utdanning er en av mine hjertesaker. Det er et område som hele tiden skal være i utvikling og vi forsømmer oss som politikere hvis vi ikke prioritere dette område. De unge er framtiden. Kvalitet i barnehage og skole – og gode kommunale tjenester som jobber tverrfaglig for at alle barn og unge skal ha gode muligheter for å utvikle seg ut fra sine forutsetninger er viktig.

– Kommunen er god å bo i for innbyggerne. Det vil i tiden som kommer være viktig at vi som politikere møter endringene i befolkningen på en god måte. Eldre er en stor ressurs på mange områder i kommunen. Vi må legge til rette for dette, samtidig må vi ha en helse og omsorgssektor som møter befolkningens ulike behov. Vi har gode sykehjem, hjemmetjenester og ønsker flere omsorgsboliger – balansen i tilbudet blir viktig

Radarparet slipper nyhet neste uke

Det er kjent i ulike kretser at jeg og Stein liker å gå på husbesøk overalt i denne langstrakte kommunen og det skal vi fortsette med hele veien mot kommunevalget. Vi er forskjellige, men samtidig like. Det var Ikke så mye fokus på oss denne gangen, og det er muligens VELDIG mange glade for. MEN, neste uke slipper vi en nyhet. Hva er det? Svarer finner du på bloggen tirsdag kveld!

Vi vet ikke hvem dette er og hva han holder på med, men fine roser.
Vi vet ikke hvem dette er eller hva han holder på med i Sverige.

Roger and Me

Jeg hadde egentlig tenkt å kalle dette blogginnlegget: Roger and Me. Med referanse til «dokumentarfilmen» laget av den kjente filmskaperen Michael Moore i 1989, men tenkte at det ble litt for sært når bare jeg synes det er kult. Dette var gjennombruddet til Moore som senere har laget blant annet Fahrenheit 9/11 (2004). Roger and Me handler om Michael Moore sin jakt etter svar på hvorfor General Motors la ned fabrikker i hjembyen Flint i delstaten Michigan. Dere kan jo se filmen? Under finner dere traileren i hvert fall.

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

3 kommentarer om “Ordførerkandidat for alle, også ordføreren”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s