Rosenrødt på Bjørkemarten

Det har vært noen travle uker med stand på Hemnes under Krepserittet og ikke minst Bjørkemarten som varte i tre dager. Jeg har tatt den helt ut i dette monsterblogginnlegget. Håper du blir med på innsiden. 

Det var mye regn de to første dagene, mye underholdning for alle og masse folk tross alt. Aurskog-Høland Arbeiderparti hadde stand tre dager på rad. Ja, det startet med vårkampanjen i april og vi har egentlig bare fortsatt i samme stil og med samme intensitet. Og det skal vi fortsette med hele veien til stemmelokalene 14. september. Jeg avslutter valgkampen kl 18.30 mandag 14. september. Deretter skal jeg stemme før jeg drar på valgvake med en flaske Cava. Resten er opp til velgerne. 

Jeg har ordet: Alle vil det beste for kommunen

Noe jeg ikke har skrevet om tidligere er politiske forskjeller og engasjement. Det er mange partier i Norge, noe som er naturlig med parlamentarismen som styringsform og små partisystemet. Noe som er positivt i Norge er at det ikke er drastiske forskjeller mellom partiene. Den norske velferdsstaten har kommet for å bli, og godt er det. Det har vi fått demonstrert med Solberg-regjeringen, selv om jeg er uenig med det meste vil den norske modellen bestå. Og økonomisk ansvarlighet gjelder også for finansminister Siv Jensen. 

Alle som er villige til å bruke sin egen tid for å drive lokalpolitikk hvor alt foregår på fritiden (for det meste) må man ta av seg hatten for. Uansett partitilhørighet! Alle vil det beste for Aurskog-Høland kommune, vi er uenige om veien ditt, men alle vil det beste for alle innbyggerne. Det håper jeg at politikere og velgere forstår dette. Jeg har stor respekt for alle som bruker sin tid til dette. Heia dere!

BLOGGINNLEGGET FORTSETTER UNDER BILDEE

Herlige Aurskog-Høland AUF deltok også.
Herlige Aurskog-Høland AUF deltok også. Go Martine! Foto: Stein Lie.
Skoleringsduoen!
Skoleringsduoen! Vi kommer tilbake med mer til høsten. Foto: Stein Lie.
June Tråstadkjølen (listekandidat) er ivrig, glad og en habil roseutdeler. Hun har en stor fremtid i Aurskog-Høland Arbeiderparti. Det er jeg helt sikkert på!

Tilbake til Bjørkemarten

Tre dager på rad, tre gode dager på rad og tre valgkampdager på rad. Kan det egentlig bli noe bedre enn dette? Det eneste som er like bra er husbesøk i utkanten av kommunen. Det er flere turer planlagt (mer om dette senere). Hvis det blir valgseier om under 90 dager blir det selvsagt det største.

Vi hadde stand midt i gågata, men vi spredde oss også. Vi er mange som er lidenskap opptatt av lokalpolitikk og dette utnytter vi til det fulle. Jeg har en utfordring til alle; Jeg gikk tom for roser, hva gjør man da? Man gir selvsagt ros i stedet for roser. Det fungerer også, men roser er nok hakket bedre. Det var noen som nevnte at man skal sette grenser under skoleringen i vinter. Vi (spesielt jeg) må alltid huske dette. Ikke alle deler min humor. 

Vi delte ut flere hundre roser og det nye partiprogrammet som var ferskt fra trykkeriet (ikke den endelig versjonen). Det var roser overalt og vi farget virkelig Bjørkelangen rosenrødt. Det ble en kort tur på husbesøk hvor Team Steinar (mener at det ble kalt det) besøkte noen hus. Jeg teller 10 nye husbesøk. Energien var skikkelig bra på lørdag! Dette skal vi ta med oss de siste 85 dagene av valgkampen. Det ble også litt småprat med Høyre, Frp og De Grønne. Det synes jeg var interessant. Jeg som er fersk trenger å bli kjent med flest mulig lokalpolitikere uansett parti.

Og som vanlig fikk jeg godhjertet skolering fra partilederen i hvordan valgkamp skal gjennomføres. Det begynner å ligne noe, men detaljene gjenstår er konklusjonen ifølge han. Han er litt av en perfeksjonist. Hva er neste for meg? Jeg skal gå på husbesøk helt til slutten av juli, i hvert fall en gang i uka. Målet er to. Deretter blir det litt fri. Før jeg øker intensiteten et par hakk de siste fire ukene.

Noen personlige tips om å stå på stand:

  • Man bør alltid være minst 4 personer (2 på stand, 2 som går rundt).
  • Ikke gå eller løp etter velgerne.
  • Lytt til alle selv om det er uenigheter.
  • Ha nok effekter for alle uansett alder.
  • Man må være på hele tiden, men ta noen korte pauser.
  • Ikke snakk for mye med hverandre eller andre partier. Bruk tiden godt.
  • Vær hyggelig og høflig uansett.
  • Det er det samme om velgeren ikke er fra kommunen (alle skal med).

HEMNES-SNACK UNDER BILDENE

Vår kjære ordførerkandidat Roger Evjen.
Vår kjære ordførerkandidat Roger Evjen. Uten tvil en velgermagnet.  Foto: Stein Lie.
Teatertrioen.
Teatertrioen. Ryktene sier at det blir oppsetting av Hamlet til høsten. Foto: Hamlet Lie.
Inge og Gry på plass tidlig på lørdagen.
Inge og Gry på plass tidlig på lørdagen.
To ordførerkandidater og en lokalpolitiker/blogger som har det moro om dagen.
Ingen kommentar.
Ingen kommentar.

Hemnes-snacks (Krepserittet)

Vi hadde selvsagt stand på Hemnes under Krepserittet 13. juni. Vi sto ved butikken, men gikk også en rundt på SHIUL-arrangementet. Det var en fin dag, selv om noen var litt slitne (inkludert meg). Man kan ikke være på topp alle dager. Sånn er det noen ganger, men vi tok revansje under Bjørkemarten.

Jeg vil også gi ros til alle de frivillige som stiller opp i Aurskog-Høland kommune. Dugnadsånden gnistrer virkelig i bygda. Jeg er mektig imponert (det var nesten 100 frivillige under Krepserittet). Dette ligger i ryggmargen, og også til Aurskog-Høland Arbeiderparti. Mitt mål som jeg er helt sikker på at vi når, er at vi skal gjennomføre den mest omfattende kommunevalgkampen noensinne i Aurskog-Høland kommune. Dette gjelder husbesøk/stand, nett/sosiale medier og tradisjonell presse.

Team Randi. Foto: Espen Olsen.
Sporty ordførerkandidat. Legg merke til skiltet i bakgrunn. Der har vi gått på husbesøk. Foto: Espen Olsen
Sidsel Røberg Gulbrandsen (8. kandidat) var på plass. Hun blogger også 🙂

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Én tanke om “Rosenrødt på Bjørkemarten”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s