Husbesøk: Lagånden lever (med video)

Tommy, Randi, Stein og jeg gikk nylig på husbesøk på Setskog og Mjermen. Vi delte oss i to, men vi var selvsagt et samlet lag. Og for første gang publiserer jeg en video. Historisk? Neppe, men politisk kult er det.

Vi løper mot stemmelokalene i Aurskog-Høland

Politisk sprint

Hvem som vant løpet mellom meg og Tommy er jeg usikker på. Uavgjort? Når det gjelder min løpestil er det en blanding mellom Forrest Gump, Ståle Solbakken og Atle Douglas. Tommy er langt mer elegant og kan sammenlignes med Vebjørn Rodal under OL i Atlanta i 1996 hvor Rodal løp på tiden 1.42.58 (Norges største idrettsprestasjon gjennom tidene). Det er OL i Rio i 2016 og det er ikke for sent Tommy. Jeg kan være hare under kvalifiseringen. Hva er mitt beste idrettsminne? Enten 200 meteren til Michael Johnson under OL i Atlanta i 1996 hvor tiden ble 19.32 eller Tiger Woods sitt slag under The Masters i 2005. Begge presentasjonene var sjokkerende når jeg så det live (klikk på lenkene). Tilbake til valgkampen.

Gode minner

Som vanlig startet vi med kommunegrensen. Denne gangen kjære Rømskog kommune. Vi bestemte oss fort for at Tommy og Randi skulle gå på Setskog (stedene vi manglet fra første gangen i april), og at jeg og Stein skulle ta ruten mot Mjermen. Det er alltid hyggelig å være tilbake i Setskog-området for meg personlig. Det ble ikke rabarbra og sukker denne gangen, men et besøk til det gamle hjemmet til mormor og morfar. Noe som er et fint barndomsminne, men nok om det. Rabarbra får jeg spise under valgvaken 14. september. Hva mente varaordførerkandidat Randi Ransberg om opplevelsen? Det får du vite under bildene.

BLOGGINNLEGGET FORTSETTER UNDER BILDENE

The Three Amigos.
Til orientering: Bilen står parkert og går ikke på tomgang (miljøet vet du).

Randi har ordet

Randi Ransberg (varaordførerkandidaten vår) hadde følgende kommentar.

– I dag har Tommy og jeg besøkt deler av Setskog. Det er andre gang vi er på husbesøk her, og folk tar godt imot oss. Vi møtte flere engasjerte innbyggere som er opptatt av bygda si og kommunen sin. Jeg har fått sett noen nye steder som jeg ikke kjente fra før. Det er ingen tvil om at det er mange flotte perler ved Setten.

Jeg er helt enig og det er også mange fine steder ved Mjermen. Vi kjørte fra hus til hus og snakket om forskjellige temaer. Miljø kom også opp og det ble jeg glad for. Det blir mer om miljø ganske snart i et annet format. Det siste huset vi besøkte var det jentekveld og vi fikk delt ut masse roser. Og fikk skikkelig god feedback om enkeltsaker. Det tar vi med oss videre.

Lokalhistorikeren

Jeg fikk også en skolering av partilederen om tavlekrysset (se bilde under) Stein sa følgende:

– Tavla er et bevis på hvordan de ga etter evne og mange fikk dekket sitt behov, fra 1000 kr til 10 kr, men det var mye penger i 1898. Det var en viktig vei som hele samfunnet fikk glede av i etterkant.

Det var et spleiselag i 1898 og det er høyst relevant i 2015. En av grunnverdiene til Arbeiderpartiet er akkurat spleiselaget. Alle skal med. Fellesskap fremfor individer. Vi skaper for å dele. Mye visdom i denne tavla.

Stein Lie kan nå også kalle seg lokalhistorier. Jeg lærte noe nytt i hvert fall.

Flere bilder fra ferden

Bøtter med roser og vi har akkurat startet. Og det er mye mer i vente.
Flott natur på Setskog.
Flott natur på Setskog. Hvor står jeg?
Vi fant frem uten GPS. Man kan ikke si det samme når jeg skulle gå Flyktningruten i 2014. Vi gikk 22 km og ente opp lengre bak enn hvor vi startet.

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

2 kommentarer om “Husbesøk: Lagånden lever (med video)”

  1. Tilbaketråkk: Minst 1000 husbesøk |

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s