Fun Facts om kandidatene

Hvem er redd for klovner? Hvem har sokkefetish? Hvem har Lillestrøm-lappen? Hvem er ikke en moteguru? Jeg har skrevet litt om Fun Facts til toppkandidatene til Aurskog-Høland Arbeiderparti.

Å vite hvem du stemmer på er alltid viktig. Her kan du lese mer om våre listekandidater. Når dette er skrevet er det også viktig å fortelle at i 2015 har vi mange nye og spennende listekandidater. Vi vil ha en god blanding av erfarende lokalpolitikere og nye aspirerende lokalpolitikere. Jeg håper å få muligheten til å skrive om mange av disse i løpet av sommeren. Det er også spennende å få vite ting man ikke vanligvis får. Derfor har jeg skrevet et blogginnlegg om Fun Facts om toppkandidatene. Visste du dette om kandidatene.

Ordførerkandidat Roger Evjen

Fun Facts

 • Roger er en historienerd. Han elsker å lese biografier og dette er en av grunnene som har ledet han til Arbeiderpartiet (og vi er takknemlig for det).
 • Roger er ingen selverklært moteguru. Å handle klær er ingen favoritthobby. Roger går i de samme butikkene, gjerne hvor det er salg, men ender som regel opp med å kjøpe noe som ligner på det han har fra før. Clinton
 • Roger har en god hukommelse. Han husker mange vesentlige ting, men også man uvesentlige ting. Den gode nyheten er at Jens Stoltenberg og Bill Clinton hadde de samme kvalitetene.

Roger om Roger

Roger Evjen er Aurskog-Høland Arbeiderpartis ordførerkandidat i kommunevalget 2015. Han er opprinnelig fra Lillestrøm, men har vært bosatt på Aurskog siden 2006. Med tre sønner i hus brukes mye av fritiden på dem, spesielt deres fotballinteresse. Han har arbeidet som lærer i mange år, og har de siste årene vært ansatt ved Løken og Hofmoen skoler som rektor. Les hele artikkelen her

Varaordførerkandidat Randi Ransberg

Fun Facts

 • Vår kjære varaordførerkandidat er ekstremt opptatt av notatbøker og kjøper inn flere så fort hun ser noe som fanger blikket. I notatbøkene skriver Randi ned kloke ord, ordtak eller andre viktige ting hun må huske.

  Skoene til Randi
 • Randi kjøper og kjøper, men hva kjøper hun? Ikke overraskende er det vesker i alle størrelser, farger og modeller, men hun understreker at veskene ofte ikke er dyre. Og helt på tampen har jeg også fått vite at hun elsker røde sko. Jeg har ingen forhold til damesko, men fargen er nydelig.
 • Randi har lappen, men turen går sjelden til hovedstaden. Førerkortet er gyldig i hele Norge, men ifølge familien gjelder den egentlig bare til Lillestrøm. Er det noe som heter Lillestrøm-lappen?

Randi om Randi

Randi Ransberg er Aurskog-Høland Arbeiderpartis andrekandidat til kommunestyret i perioden 2015-2019. Randi er opprinnelig fra Valldal i Møre og Romsdal men er nå bosatt på Bjørkelangen, der hun bor sammen med sin ektemann og deres tre sønner. Hun har siden 1999 vært ansatt ved Kjelle videregående skole, først som miljøarbeider og internatleder og nå som lærer og ansvarlig for skolens bibliotek. Les hele artkkelen her

4. kandidat Eli Ingeborg Ostrø

Fun Facts

 • Eli kommer nok aldri til å jobbe på sirkus. Hun liker nemlig ikke klovner. Jeg tipper at Bozo The Clown ikke var mye på TV-skjermen når hun var barn.
 • Noe som underbygger denne tesen er at Eli er redd for ballonger. Ikke røde vel?
 • Eli har et ekstremt konkurranseinstinkt og spiller sjelden spill. Vi får håpe dette også gjelder under kommunevalg. Seieren er vår? Vi kan gjerne ta en sjakkrunde hvis du har lyst. Måtte den beste vinne.

Eli om Eli

Eli er Aurskog-Høland Arbeiderpartis 4. kandidat ved kommunevalget i 2015. Hun hadde sine barneår i Oslo, og så ungdomsårene i Nittedal. Hun flyttet til Aursmoen da barnehagetid for hennes eldste sønn nærmet seg, og har bodd her i de siste drøye 18 år. Av yrke er Eli overkonduktør i NSB, og arbeidsdagene tilbringes stort sett på intercity-togene her på Østlandet. Les hele artikkelen her

3. kandidat Stein Lie

Denne er på vei. Det er bare å glede seg.

Meg selv

Foran Det hvite hus med min gode venn Benjamin Baecker. Han jobber for De Grønne i Tyskland.

Fun Facts

Fem sekunder før jeg kaster visittkortet.
Fem sekunder før jeg kaster visittkortet.
 • Jeg kastet visittkortet mitt og traff Barack Obama i hodet under et valgkamparrangement i Manchester i delstaten New Hampshire (2012). Ikke profesjonelt når man skal dekke arrangementet for en politisk nettside. Secret Service var heldigvis snille med meg.
 • Sokker er et viktig plagg og jeg har nok utviklet en sokkefetish. Du ser sjelden meg med svarte sokker.
 • Som en ekte kommunal ansatt har jeg selvsagt innesko på jobben. Legg merke til mine hvite joggesko. Har jeg disse skoene på er jeg kommune-Steinar, har jeg andre sko er jeg politiker-Steinar. God huskeregel.

Meg om meg

Det er klart for 4. kandidatpresentasjon. Her kan du bli bedre kjent med vår 5. kandidat, Steinar Ottesen. Les hele artikkelen her

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Én tanke om “Fun Facts om kandidatene”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s