Vårkampanjen er over, nå begynner det

Vårkampanjen til Aurskog-Høland Arbeiderparti har vært en skikkelig opptur. Hva gjorde vi egentlig? Bli med på innsiden.

Dag 1: Startskuddet

Første dag var det stand og husbesøk på Setskog og Aurskog. Jeg valgte Setskog på bakgrunn av at halve familien kommer fra dette vakre stedet og det ville være en trygg start for meg, men slapp av. Aurskog er definitivt på kalenderen. Hele kommunen er egentlig på kalenderen også (det kommer et blogginnlegg om dette senere). Dette var første gang jeg har gått på husbesøk i Norge, men det gikk bedre enn forventet. Jeg gikk på husbesøk med vår engasjerte, blide og talentfulle varaordførerkandidat Randi Ransberg. Team Randi banket på over 50 dører.

Randi, Tulla fra Setskog og masse roser. Foto: Steinar Ottesen
Hvordan går jeg nå? Randi visste selvsagt svaret: Til venstre!

På Aurskog var vår ordførerkandidat Roger Evjen og partileder Stein Lie til stede og delte ut masse roser, og hadde mange gode samtaler med velgerne. Mer om vår ordførerkandidat Roger Evjen leser du her og du kan se han tale til landsmøte 2015 her

Stein og Roger i gang

Dag 2: Når Tonje kom til bygda

Tonje Brenna har en solid CV og har vært med på det meste i politikken. Som skoleringsansvarlig sammen med Gry Prytz hyret vi inn fylkesordførerkandidaten til å snakke om den politiske situasjonen i fylke og hvordan man skal stå på stand og gå på husbesøk. Vi retter en stor takk til Tonje for god skolering og ikke minst den smittende energien.

Meg, Tonje, Inge og Maria under skoleringen før det ble valgkampstand.
Meg, Tonje, Inge og Maria under skoleringen før det ble valgkampstand.

Deretter ble det stand på Bjørkelangen Torv hvor vi delte ut 300-400 roser og snakket med mange velgere. Tilbakemeldingen fra velgerne har vært god og jeg tror alle listekandidatene gleder seg enormt til å drive valgkamp i denne langstrakte kommunen. Dialogen med velgerne blir viktig hele veien til valgurnene. Roger og Tonje er selvsagt velgermagneter, men Gry er den beste til å klemme. Og ingen er vel mer gira enn Stein Lie!

Roger og TonjeKlem

Stein

Dag 3: Hjem kjære hjem

Siste dag var det stand på Løken. Min første stand på mitt hjemsted noensinne. Det ble en fin kveld hvor vi startet på Bunnpris og Rema 1000, men med min tålmodighet ble det raskt husbesøk. Jeg, Svein Brokke og Eva Marie Gran banket på rundt 100 dører til sammen og møtte mange fine mennesker som synes det var hyggelig med besøk. Mange har ikke bestemt seg, disse skal jeg besøke på nytt. Det er mitt første løfte i denne valgkampen.

BLOGGINNLEGGET FORTSETTER UNDER BILDE

Bautaen i Løken Arbeider Forening Svein Brokke.

Jeg har forstått etter vårkampanjen at jeg har mye å lære og heldigvis har jeg mange å lære av. Jeg har også lært at jeg virkelig liker å banke på dører og dette skal jeg gjøre hele veien mot kommunevalget. Det var en av velgerne hvor jeg lovte å undersøke en spesifikk sak og det skal jeg selvsagt gjøre med Youngstorget. Jeg forsøker alltid å svare på alle spørsmål, kan jeg ikke svare skal jeg finne det ut.

Flott gjeng på Hemnes.
Løken-gjengen

Konklusjonen

Hva blir min konklusjonen av vårkampanjen til Aurskog-Høland Arbeiderparti?

  • Vi har snakket med mange velgere som er positive til Arbeiderpartiet. Jeg er av sterk tro at man får en stemme om gangen, en samtale om gangen.
  • Godt organisert av valgkampgeneral Espen Olsen og mange av listekandidatene har deltatt.
  • Jeg er litt forelska i husbesøk og skal jobbe med å bli enda bedre på dette.
  • 1000 roser har blitt delt ut.
  • Dette er bare starten, det er nå det begynner. Velkommen til kommunevalgkampen.
Reidun og Ola er klare!
Hvor er dette tro?

 70/1000. Hva betyr dette? Følg med!

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

5 kommentarer om “Vårkampanjen er over, nå begynner det”

  1. Tilbaketråkk: Minst 1000 husbesøk |

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s