Min historie

Aurskog-Høland Arbeiderparti har en artikkelserie om toppkandidatene. Her kan du lese min historie.  Jeg heter Steinar Ottesen og er født og oppvekst på Løken i en typisk arbeiderfamilie, hvor jeg også tilbringer mesteparten av tiden. Til daglig jobber jeg som webredaktør for Aurskog-Høland kommune, samt at jeg er grunnlegger og redaktør for en politisk nettside. Mye av fritiden går med til trening, kampsport, sjakk, politikk og reiser til annerledeslandet i vest.

Jeg ble politisk interessert under presidentperioden til Bill Clinton, men ble virkelig interessert når jeg begynte å studere i 2004. På midten av 2000-tallet var jeg med i Aurskog-Høland AUF og jobbet i 2011 som valgkampmedarbeider for Arbeiderpartiet. Av utdannelse er jeg statsviter med en mastergrad fra USA, men mer viktig 5. kandidat for Aurskog-Høland Arbeiderparti før kommunevalget til høsten. Jeg valgte å engasjere meg for å utvikle samfunnet som utviklet meg, og jeg tror jeg kan bygge fremtidas lokalsamfunn sammen med resten av det nye kommunestyre hvis jeg blir valgt.

Noe av det viktigste vi som lokalpolitikere vil gjøre den neste valgperioden er å arbeide med kommunereformen. Hva blir veien videre for den romslige kommunen? Akkurat som tiden før sammenslåing i 1966 må vi debattere, drøfte og presentere et fornuftig forslag for alle som bor i denne kommunen. Økonomisk ansvarlighet er ikke den valgkampsaken som får hjerte til å banke litt fortere, men det er uhyre viktig. Vi må hele tiden ha fokus på å ha en sunn økonomi, særlig med alle investeringene som ligger foran oss. Samtidig som vi gjør dette skal vi også tenke miljøvalg i alle politiske beslutninger. Miljø skal på den politiske dagsorden. Den mest personlige fanesaken for min egen del blir å videreutvikle logopedtilbudet til barn, unge og eldre i denne langstrakte kommunen. Alle personer som sliter med taleflyt skal få hjelp uansett alder, bakgrunn eller kostnad. Jeg vil kjempe hver eneste dag for at dette budsjettet blir styrket de neste årene.

Jeg har en teoretisk bakgrunn og bred valgkamperfaring, men dette blir første gang jeg blir kandidat selv. Min kjærlighet til politikk har aldri vært sterkere og jeg gleder meg til alle oppgavene for å være helt ærlig. Det blir utfordrende å stå på talerstolen og sette meg inn i alle de viktige sakene som ligger og venter i et hyppig tempo. Min forventning er å utgjøre en liten forskjell de neste årene.

Det aller viktigste er at man bruker stemmeretten, derfor vil jeg oppfordre alle til å stemme uansett partitilhørighet. Ingen partier er perfekte, men finn det partiet du er mest enig med. Man skal stemme på Arbeiderpartiet fordi vi har partiprogram for fremtiden, vi har en meget kompetent ordførerkandidat og har demonstrert at vi kan lede denne kommunen.

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s