Leserinnlegg: Mer som forener oss enn som skiller oss

I mirakelåret 1966 ble fire små kommuner til den romslige kommunen. Grensene ble visket bort, men skillene er fortsatt til stede. Vi må alltid huske at det er mer som forener oss enn som skiller oss. Hvor skal vi begynne? Hva med det politiske Aurskog-Høland.

Alle partier har en egen politikk og det er naturlig med små og store uenigheter innen mange politiske felt. Dette er en del av det norske demokratiet og slik skal det fortsette å være. Når det er skrevet er det også viktig å huske på at man ofte finner de gode løsningene på tvers av partigrensene. Mitt ønske er at alle partiene kan finne pragmatiske løsninger innen noen nedslagsfelt. Hva med disse?

Vi er alle enige om at global oppvarming er menneskeskapt og at dette er et problem som kan true eksistensen til oss alle. Man har to konkrete valg. Å fortsette å være en del av problemet, eller begynne å bli en del av løsningen. Jeg velger uten tvil det sistnevnte. Vi må tenke miljøvalg i alle politiske beslutninger. Jeg kommer til å gjøre dette hver eneste dag hvis jeg blir valgt inn i kommunestyre den 14. september. Det er ofte de små tiltakene som utgjør den store forskjellen.

I årene som kommer vil det bli bygget ny skole, helsehus og svømmebasseng. Vi må alle være enige om at økonomisk ansvarlighet må ligge i bunn. Budsjettene må være i balanse, aller helst med et lite overskudd. Aurskog-Høland er en veldreven kommune og dette må vi fortsette å være i årene som ligger foran oss. Vi som politikere har et ansvar for å sette oss skikkelig inn i alle prosesser og vedta sunne økonomiske budsjetter. Og ja, noen ganger vil det være vanskelig valg i horisonten, men vi må også være forberedt på å ta disse valgene. Det er i hvert fall jeg.

Jeg er født og oppvokst på Løken, men vil være folkevalgt for alle innbyggerne fra nord til sør. Det er naturlig at kommunestyrerepresentanter kjemper for sitt tettsted, men vi må alltid se kommunen som ett. Vi må tenke fremover. Dette er mer viktig enn noen gang med en kommunereform på trappene. Og ikke minst huske at det er faktisk er mer som forener oss enn som skiller oss.

Steinar Ottesen

5. kandidat for Aurskog-Høland Arbeiderparti

På trykk i Indre Akershus Blad

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

4 kommentarer om “Leserinnlegg: Mer som forener oss enn som skiller oss”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s