Krigsfilmer


Krigen i Afghanistan nærmer seg sluttfasen, men krigen mot terror fortsetter. Med dette i tankene har redaktøren skrevet en ny bloggpost om krigsfilmer og kastet terningen.

Taking Chance

Denne filmen er på min topp 10 liste uansett sjanger. En fantastisk historie om hvordan en død soldat blir transport til hjembyen i en militærkiste av en offiser (Kevin Bacon) med ære og integritet (standard for alle døde soldater). En hjerteskjærende film om en inspirerende reise som alle bør se. Terningkast 6.

  • Kjøp filmen her

Stop-Loss

En krigsveteran vender hjem etter å ha tjenestegjort i Irak, men etter kort tid får soldaten spilt av Ryan Phillippe beskjed om at han må returnere til Irak mot sin vilje. En viktig film med et politisk budskap om soldater som ikke vil tilbake i militærtjeneste og konsekvensene av Stop-Loss policyen. Terningkast 5.

  • Kjøp filmen her

The Hurt Locker

Denne filmen vant Oscar for beste film. Jeremy Renner gjør en sterk prestasjon som en dristige soldaten som har som oppgave å uskadeliggjøre bomber. Etter hjemkomsten til USA starter problemene for en person som er vant til adrenalin hver eneste dag, mye av den samme problematikken som i Stop-Loss. Terningkast 5.

  • Kjøp filmen her

House of Saddam

En miniserie på fire deler som forteller historien om Saddam Husseins vei til makten og etterspillet etter invasjonen i 2003 som ledet til diktatorens fall. Denne miniserien oser av kvalitet fra manus, til regi og formidable skuespillerprestasjoner. En viktig miniserie som bør sees av et stort publikum. Terningkast 6.

  • Kjøp miniserien her

Green Zone

Matt Damon spiller hovedrollen i denne interessante filmen om USAs invasjon av Irak i 2003 og jakten på masseødeleggelsesvåpene. En interessant tolking, men filmen bærer preg av å være en liberal Hollywood-krigsfilm. En god film som fortjener terningkast 4. 

  • Kjøp filmen her

Flere tips

Jeg har bare valgt filmer fra det 21. århundre og ingen av klassikerne.

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s