Politikk i julen

 

Julen nærmer seg med stormskritt og her er noen gode TV-serier og filmer man kan se i julen før den lange valgkampen starter om den politiske makten i Norge til neste år. 

1. Homeland

Homeland sesong 2 nærmer seg slutten og det er etter min mening liten tvil om at dette er det beste TV-dramaet med fokus på terrorisme siden 24 hvor Jack Bauer gjorde som han ville. Meget høy kvalitet når det gjelder skuespillere (Claire Danes, Damian Lewis og Mandy Patinkin), manus og regi. Gleder meg allerede til sesong 3 som vil bli å finne på skjermen i 2013. 

2. Boss

Når Gus Van Sant (Finding Forrester, Good Will Hunting og Milk) er en av personene bak denne TV-serien er det et kvalitetsstempel. Kelsey Grammar spiller borgermesteren i Chicago på en overbevisende rolle, hans beste beste rolle i karrieren. Liker du Chicago Style Politics er dette serien for deg. Minner litt om The Wire, bare at denne gangen er det politikk i sentrum og ikke kriminalitet på gatene i Baltimore.

3. K Street

En TV-serie fra HBO med fokus på livet som politisk konsulent, lobbyist og samspillet med politikere. Denne TV-serien er regissert av Steven SoderBergh og store deler av serien er improvisert. Det politiske ekteparet James Carville og Mary Matalin spiller hovedrollene. K Street er for alle politiske junkier, men passer ikke for folk flest. På en annen side er James Carville sentral i serien, den legendariske konsulenten som var hjernen bak Bill Clintons vei til Det hvite hus i 1992. 

4. Anmeldelser fra bloggen Politisk Spinn

5. Lincoln – På kino snart

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s