Intervju med Emily´s List

NASHUA, NEW HAMPSHIRE: Presidenten for den politiske organisasjonen Emily´s List Stephanie Schriock var på besøk i Nashua under et arrangement med tidligere presidentkandidat Howard Dean.

Under arrangementet i Nashua var rundt 100 supportere til stedet for å støtte den demokratiske kandidaten til New Hampshires andre distrikt Annie Kuster som forsøker å bli valgt til Representantenes Hus. Tidligere guvernør, presidentkandidat og partileder for det demokratiske partiet Howard Dean var også tilstede i regi av Democracy For America. Etter arrangementet fikk jeg anledning til å intervjue presidenten for Emily´s List Stephanie Schriock.

Is the female vote going to decide the presidential election?

– Women will decides who win this election. Women across America are going to vote for the Democratic Party and they are going to win. 10 million more women voted for President Obama in 2008 than John McCain, and the Democrat´s also won majorities in both chambers of Congress. It was a big gender gap then, and it´s going to be the same in 2012, sa Stephanie Schriock til politiskenyheter.no

Have the Republican Party gone to the right on certain issues?

– The Grand Old Party has gone far to the right. Take for example the Paul Ryan budget. The budget would cut Medicaid, Medicare and Pell grants that are important for college students. Second, women should decide over their own body. Look at the Republican Senatorial candidates Rupert Murdoch (Indiana) and Todd Akin (Missouri). There are no words for the comments on rape and abortion by these two candidates.

Who will be the first female President?

– There are many great candidates. Hillary Rodham Clinton have done a great job as Secretary in State. In 2016 she could win the nomination and go all the way to the White House . Other candidates in the future could be senator Kirsten Gillibrand from New York or Senator Amy Klobuchar from Minnesota.

Fakta om Emily´s List

– National organization to promote female Democratic candidates for Congress.

– Organisasjonen ble opprettet i 1985.

– 2 millioner medlemmer i dag.

– Oppgaver: Rekruttere og gi råd til kvinnelige kandidater under kongressvalg, og samle inn penger til disse kandidatene.

– Organisasjonen har fått valgt 16 kvinner til Senatet, 87 til Representantens Hus og 9 som guvernør i ulike delstater.

 

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s