Ottesen Political Consulting skal arbeide i USA

Ottesen Political Consulting skal jobbe for en kampanje i New Hampshire med hovedmål å få Ann Kuster valgt til Kongressen. Dette blir min tredje valgkamp i USA og ikke den siste. 

I tillegg til å dekke presidentvalget som USA-korrespondent for Politiske Nyheter skal jeg også jobbe deltid for Kuster for Congress i New Hampshire sitt andre distrikt. New Hampshire er en vippestat og kongressvalget blir av mange omtalt som et av de viktigste i 2012. Kuster leder på meningsmålingene og i pengekampen. Hovedoppgavene blir relatert til Get Out The Vote aktiviteter for å mobilisere velgerne til valglokalene og andre oppgaver i forbindelse med en amerikansk valgkamp.

Dette er ikke første gang jeg har jobbet i USA. Min første erfaring med amerikansk valgkamp var i 2008 når jeg var frivillig flere uker i Minnesota. Under valget i 2010 jobbet jeg 6 måneder som politisk rådgiver (intern/praktikant) for en lokal kampanje til delstatsforsamlingen i Connecticut. Under denne kampanjen gjorde jeg alle oppgaver som er mulig å utføre i en valgkamp utenom å være kandidaten selv. Dette blir min tredje valgkamp i USA, min statistikk er en seier og ett tap. På norsk jord har jeg aldri tapt ett valg. Totalt sett har jeg en statistikk som viser 5-1. 

Jeg kommer ikke til å dekke valgkampen til Ann Kuster, det eneste kan være et objektivt intervju om hvordan det er å stille som kandidat til Representantenes Hus. 

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s