Fareed Zakaria: Fra helt til skurk

Fareed Zakaria har et rykte av å være en formidabel forsker, forfatter og journalist. Nylig ble Zakaria tatt i plagiat. Helten har blitt skurk, og alle politiske journalister har fått et slag i underlivet.

Boken «The Post-American World» som er skrevet av Fareed Zakaria er et mesterverk. En velskrevet bok om hvilken verden som venter oss alle i det 21. århundre med vekt på USAs rolle i verdenssamfunnet og fremveksten av Kina som stormakt. Eller var det et mesterverk? Det største problemet for Zakaria foruten å være suspendert fra Time Magazine og CNN, er at det sår nå en tvil om han har gjort dette tidligere? Er det et mønster i hans karriere? Det er ikke første gang det har kommet anklager, men det er første gang Zakaria har blitt tatt på fersken.

CNN-programmet «Fareed Zakaria GPS» som etter min mening er det debattprogrammet om internasjonal politikk som setter standarden for alle andre er foreløpig tatt av luften og om det kommer tilbake er ikke bestemt av verdens største nyhetskanal. Uansett, vil gjestene og seerne noen gang stole på journalisten Fareed Zakaria igjen? At en person som er meget intelligent gjør noe slikt gjør at man må stille spørsmålet, hva annet skjuler han? Eller var dette bare en stor tabbe og en engangshendelsen? Alle mennesker gjør feil, inkludert Bill Clinton. Svaret får vi i ukene som kommer. I mellomtiden boikotter jeg alt som har med Fareed Zakaria å gjøre og det er ingen linker i denne bloggposten på bakgrunn av dette.

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s