TV-anmeldelse: The Newsroom

Aaron Sorkin skapte først mesterverket The West Wing/Presidenten. Med The Newsroom forsøker Sorkin å gjenskape noe av magien fra tidligere, men denne gangen med fokus på media og journalistikk. Lykkes han? Hvilket terningkast blir det denne gangen?

I realiteten vil verken Aaron Sorkin eller andre klare å gjenskape en TV-serie som kan måle seg med The West Wing/Presidenten. The Newsroom er ikke i nærheten av Sorkins tidligere mesterverk, men det er en god TV-serie med høy kvalitet. Det største problemet i mine øyne er at det er litt for lite fokus på journalistikk og litt for mye fokus på karakterene og deres personlige liv. På en annen side kan dette forandre seg når karakterene er etablert, og det kan bli mer fokus på journalistikk noe alle politiske junkier ønsker seg. 

Jeff Daniels gjør en god skuespillerprestasjon som nyhetsankeret Will McAvoy. Det mest geniale med serien er at den går tilbake i tid og man får et innblikk i hvordan media dekket viktige hendelser i amerikansk politisk historie, som for eksempel BP-katestrofen, fremveksten av Tea Party-bevegelsen og når Obama Got Osama. Jeg vil gi TV-serien terningkast 5, det burde muligens hvert terningkast 4, men det går ikke mye bedre på TV-skjermen i 2012.

Trailer fra HBO

Det kommer en anmeldelse/analyse av The West Wing/Presidenten senere i høst. 

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

3 kommentarer om “TV-anmeldelse: The Newsroom”

  1. Enig i vurderingen – ‘The Newsrrom’ når ikke opp mot ‘The West Wing’. Men likevel svært så severdig. Hvor realistisk bilde serien gir av livet i en tv-redaksjon kan sikkert diskuteres (glam-verson i beste fall), men serien står seg på å spinne rundt virkelige nyhetssituasjoner (Bin Laden, Fukushima, Deepwater Horizon, m.m.). Ellers gjør Jeff Daniels en kanonjobb! Ser fram til de tre siste episodene i sesong 1!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s