Filmanmeldelse: Too big to fail

Too Big To Fail er en film om finanskrisen som startet september 2008. Filmen gir et unikt innblikk i prosessene som ledet opp til finanskrisen og hvordan det politiske USA håndterte krisen. Gir filmen et realistisk bilde av finanskrisen? Hva slags terningkast fortjener filmen?

HBO-filmen Too Big To Fail er en god, viktig og velskrevet film om finanskrisen som var en realitet september 2008, selv om tegnene var tydelig flere måneder tidligere. Filmen dramatiserer månedene, ukene og dagene før finanskrisen var et faktum 15. september 2008 når Lehman Brothers gikk konkurs.

Vi får et unikt innblikk i personene som var sentrale (Hank Paulson, Ben Bernanke og Timothy Geithner) og prosessen som ledet opp til finanskrisen som rammet en hel verden. Skuespilleren William Hurt gjør en briliant innsats som finansminister Hank Paulson og er helt klart den dominerende figuren i filmen. 

Alle som vil vite mer om finanskrisen og hvordan den ble en realitet bør se denne filmen. Den har en samfunnsmessig verdi og er godt produsert og regissert, samtidig som manuset er godt og underholdende. Jeg gir filmen terningkast 5 og den anbefales.

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

2 kommentarer om “Filmanmeldelse: Too big to fail”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s