Hillarymania i Oslo

Foto: Steinar Ottesen

USAs utenriksminister Hillary Clinton var nylig på norgesbesøk og jeg brukte store deler av dagen til å dekke Clintons besøk hos Jonas Gahr Støre og deretter Jens Stoltenberg. Les mer om min dag med Hillary.

Det hele starten med oppmøte utenfor Utenriksdepartmentet tidlig fredag morgen. Utenriksminister Jonas Gahr Støre pratet med pressen over 15 minutter før Hillary Clinton ankom med en bilkortesje og Secret Service agenter. Fra hun gikk ut av bilen og inn i Utenriksdepartmentet tok det rundt 10 sekunder. Vi hadde 10 sekunder til å ta bilder og få en kommentar, bildene fikk jeg og kommentaren fra Hillary var:

– Det er fint å være tilbake. Nå som solen skinner er jo alt perfekt.

Etter dette gikk turen til Akershus festning hvor statsministeren ventet spent på å få møte verdens eneste utenriksminister som også er en politisk rockestjerne. Jens Stoltenberg gav intervjuer til TV2 og NRK før Hillary ankom, og det ble samme prosess som hos Jonas Gahr Støre, men jeg fikk tatt flere bilder og i tillegg tatt bilder av andre politikere.

Som en Clinton-fanatiker var dette den mest givende dagen på jobben som politisk journalist foreløpig. Samtidig som det var veldig lærerikt å jobbe under press slik som det er under store statsbesøk. Klarer man ikke å ta et godt bilde på noen sekunder blir det ingen artikkel, i hvertfall ikke med samme orginalitet. Neste møte med en Clinton blir mest sannsynlig under de siste to ukene av presidentvalget hvor planen er å reise over dammen for å dekke innspurten av valgkampen om å bli verdens mektigste person.

Les artiklene jeg skrev her

Hillary Clintons tale under den internasjonale helsekonferansen i Oslo

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s