What It Takes

What It Takes. The Way To The White House (1993) er en av klassikerne innen politisk litteratur ifølge flere USA-eksperter. Jeg har hatt boken liggende på kontoret siden juletider, men har endelig startet på boken. Målet er å lese mursteinen på 1051 sider i løpet av sommeren. Les mer om boken her. 

Jeg har bare startet på boken og kan derfor ikke anmelde boken, men alle foreleserne mine fra mitt gamle universitet i USA, Southern Connecticut State University, har anbefalt denne boken og kalt den en «must read for political science students». Forfatteren Richard Ben Cramer har vunnet Pulitzerprisen og er en anerkjent forfatter. Selv om boken ble utgitt i 1993 skal den også være relevant den dag i dag, selv om jeg personlig skulle ønske det var en bok fra 1993-2012 om samme tema. Jeg kommer med en «must read» bokanmeldelse i løpet av sommeren. På bakgrunn av at ventetiden kan bli lang, har USA-korrespondent Are Tågvold Flaten skrevet noen tanker om boken for amerikanskpolitikk.no

Are Tågvold Flaten – Redaktør av AmerikanskPolitikk.no

What It Takes, skrevet av Pulit­zer­pris­vin­neren Richard Ben Cramer, er en klas­siker. Mur­steinen på 1051 sider tar for seg pre­si­dent­valg­kampen i 1988, og byr på por­tretter av George Bush, Bob Dole, Michael Dukakis, Dick Gep­hardt, Joe Biden, og Gary Hart. I til­legg til per­son­be­skri­vel­sene beskriver Cramer valg­kamp­sir­kuset på mes­terlig vis, og med stor innsikt.

Cramer fulgte kan­di­da­tene over flere år, og skriver slik at du som leser føler du må stå muse­stille i hjørnet for ikke å bli opp­daget. Vi er i hotell­rommet i New Hamps­hire i det Bob Dole skjønner at alt er i ferd med å rakne, og vi plasker i stille­havet i det George Bush er i ferd med å gi opp. Anbe­fales på det sterkeste.

Følg Are Tågvold Flaten på Twitter

Boken kan kjøpes her

Forfatter: Steinar Ottesen

Jeg jobber som informasjonsrådgiver for Fagforbundet Oslo og er utdannet statsviter (Southern Connecticut State University). Jeg har vært folkevalgt i Aurskog-Høland kommune i fem år og partileder for Aurskog-Høland Arbeiderparti. De siste 10 årene har jeg drevet mye med grasrotvalgkamp.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s